Ulusal Süt Konseyi (USK), 15 Mayıs 2022'den itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını (çiğ süt destek primi hariç) litre başına 7,50 lira olarak belirledi. Konu ile ilgili sosyal medya medya hesabından bir paylaşımda bulunan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Üreticiler, süt fiyatlarındaki artışa sevinemiyor. Çünkü süte zam haberi duyulduğu gibi yeme zam geldi” dedi.
Sosyal medya hesabından bir video paylaşan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, süt üreticilerini ziyaret etti. Gaytancıoğlu, üreticilerin çareyi süt hayvanlarını kesmekte bulunduğunu ifade etti.
Litre başına 1 TL olarak ödenen süt teşvik priminin 20 kuruşa indirildiğini belirten Gaytancıoğlu; “Üreticiler, süt fiyatlarındaki artışa sevinemiyor. Çünkü süte zam haberi duyulduğu gibi yeme zam geldi. Yem hammaddeleri olan buğday, arpa, mısır, soya ve bunların kepek ve küspeleri üretilmeyip ithal edildiği sürece süt hayvancılığı yapan işletmeler zarar eder. Çareyi süt hayvanlarını kesmekte bulurlar” şeklinde konuştu. 4Hilal Baran
Haber Merkezi