15 Aralık 2018 Cumartesi

DUAYEN GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

İklim ve Gıda Paneli düzenlenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, günümüzde büyük önem arz eden gıda üretimi, tüketimi, güvenliği ve israfı ile açlık konularına dikkat çekmek amacıyla ‘İklim ve Gıda’ konulu panel düzenliyor.

11 Ekim 2018 Perşembe 13:47
Bu haber 824 kez okundu
İklim ve Gıda Paneli düzenlenecek

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, günümüzde büyük önem arz eden gıda üretimi, tüketimi, güvenliği ve israfı ile açlık konularına dikkat çekmek amacıyla ‘İklim ve Gıda’ konulu panel düzenliyor. 

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’nun başkanlığında gerçekleşecek olan ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilal Bilgin ve Prof. Dr. Fatih Konukçu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Daire Başkanı Zir. Yük. Müh. Hacı Aslan’ın konuşmacı olarak yer alacağı panelde; sağlıklı gıda, sağlıklı beslenme ve yanlış algılar, iklim değişimi sürecinde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvencesi, açlığın sebepleri ve Türkiye ile dünyadaki durumu, iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkileri konuları tartışılacak.
“AMACIMIZ İKLİMİN GIDA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİ GÖRÜNÜR KILMAK”
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dünyadaki iklim değişikliği sebebiyle gıdanın sağlıklı üretimi ve ulaşımında büyük sorun yaşandığını belirterek “Bu durumu düzeltmek hem kurum hem de vatandaşlar olarak hepimizin görevidir. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında yürüttüğümüz çalışmalarda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirme gayreti içerisindeyiz. 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde düzenleyeceğimiz İklim ve Gıda panelinde iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkilerinin daha da görünür olmasını amaçlıyoruz. Ben bu önemli panele tüm vatandaşlarımızı bekliyorum.” şeklinde konuştu. 
DÜNYA GIDA GÜNÜ 1945’TEN BU YANA KUTLANIYOR
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 1945’te kurulduğu tarih olan 16 Ekim’i her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutluyor. FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde; gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak bugün de büyük önem arz eden açlık ve gıda israfı konularına dikkat çekilmeye çalışılıyor. Dünya Gıda Günü’nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi- tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanıyor.
Hilal Baran
Haber Merkezi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner12
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SPOR TOTO SÜPER LİG
    Tür seçiniz:
    SAYFALAR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV