ETKİNLİKLER ONLİNE DEVAM EDİYOR
Korona virüs tedbirleri kapsamında, eğitim öğretimin online olması ile birlikte etkinlikler de online olarak devem ediyor. Tekirdağ Tuğlacılar Anadolu Lisesi öğrencileri ve mezunları online şiir dinletisi gerçekleştirdi.
Her ay düzenlenmesi planlanan şiir dinletisinin ilki, Aşkın İçinden Geçen Şiirler teması ile zoom uygulaması üzerinden yapıldı.
Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Senem Bastık yönetiminde gerçekleşen şiir dinletisine, Tuğlacılar Anadolu Lisesi mezunları, 9,10,11,12’nci sınıf öğrencileri ve öğretmenler katıldı.
Yaklaşık 1 saat süren etkinlikte öğrenciler, Cemal Süreya, Sunay Akın, Murathan Mungan gibi yazarların aşk konulu şiirlerini seslendirdi.
Şiir dinletisiyle ilgili bilgi veren Edebiyat öğretmeni Senem Bastık, dersler dışında bu tarz etkinliklerin çocukların bireysel gelişimleri ve eğitimleri için önemli olduğuna değindi.
Pandemi koşullarının hayatta ki birçok şeyi etkilediğini aktaran Bastık, “Pandemi nedeniyle oluşan kısıtlamalarla online yaşama geçmek zorunda kaldık. Yüz yüze eğitim ve sosyalleşme insan gelişimi açısından önemlidir. Bizler de bu mecralardan etkinliklerimize devam ediyoruz. Derslerin dışında, her ay farklı temalarda şiir dinletisi etkinliği gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi