Newsletter
Email:
Poll: SOKAKTA HAYAT VAR
Sokakta Hayat Var Projesini Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
Anasayfa | Genel | Bakanlardan projeye destek

Bakanlardan projeye destek

Yazı ebatı: Decrease font Enlarge font
image

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün; “Projemize, geçen yıl Mayıs ayında başladık ve Ocak ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Bu projemizi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a da anlattık, destek verdi ve uygun gördüler.”

Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Velimeşe beldesinde bulunan Avrupa Serbest Bölgesi’nde (ASB) faaliyet gösteren Ear Teknik Fabrikası’na 250 bin TL destek aktaracak.

-DÜNYADAKİ YEDİ FİRMADAN BİRİ-

Kalkınma Ajansının desteği hakkında açıklama yapan Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ağaç, dünyada işitme cihazı üreten 7 firmadan biri olduklarını söyledi. Türkiye’de işitme cihazı sektörünün gelişmediğini belirten Ağaç, ARGE çalışmalarının bir kısmını Almanya’da yaptıklarını ifade etti.

-25 ÜLKEYE İHRACAT-

Yaptıkları üretim ile dünyada faaliyet gösteren 7 büyük firma arasına girdiklerini kaydeden Ağaç şunları kaydetti; “Şu anda ürettiğimiz ürünleri başta Almanya ve İsrail olmak üzere 25 ülkeye ihraç ediyoruz. Hedefimiz yeni pazarlar bularak 35 ülkeye ihracat sağlamak. Ear Teknik olarak Helix adını verdiğimiz dünyanın en küçük işitme cihazını üretiyoruz. Bu cihazımız çok küçük olduğu için kulakta fark edilmiyor. Bu yüzden özellikle sanat camiasından büyük talep görüyor”

Kalkınma Ajansının desteği hakkında da bilgi veren Ağaç konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Türkiye’de yan sanayi sektörü fazla gelişmemiş. Bu işitme cihazı kalıplarının üretimini Türkiye’de üretilmiyor. İşitme cihazlarının kalıpları için Trakya Kalkınma Ajansı ile bir proje yürütüyoruz. 500 bin TL’ye mal olan bu projede Kalkınma Ajansı bize 250 bin TL destek verecek.”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün de projeden memnun olduklarını belirterek projenin tamamlandıktan sonra da yaklaşık 3 yıl takip ve görüşmelerinin analizini yapacaklarını söyledi. Ear Teknik fabrikasınınsın 25 farklı ülkeye ihracat yaptığına dikkat çeken Üstün konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu firma ile ileride daha farklı projelerde imza atmak istiyoruz. Projemize, geçen yıl Mayıs ayında başladık ve Ocak ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Alanında, ülkede tek üretim yapan firmanın bölgemizde olması ve aynı projede olmamız bizleri de Trakya Kalkınma Ajansı olarak son derece mutlu ediyor. 

-BAKANDAN DESEK-

Türkiye’de bu sektör ithal üzerine kurulmuş. Bu firmamız yerli üretim yapıyor ve alanında çok iyi. Biz de projemizle birlikte Ear Teknik firmasıyla kalıp üzerine çalışmalarımızı başlattık. Kısa bir süre sonra bitirmeyi hedefliyoruz. Bu projemizi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a da anlattık. Bakanlarımız Ergün ve Yılmaz da destek verdi ve uygun gördü. Önümüzdeki günlerde, bu bakanlarımız Çorlu’daki firmamızı ziyaret edebilir.”

Kalkınma Ajansı’nın diğer destekleri hakkında da bilgi veren Üstün, 54 projeye destek verdiklerini ve bölgede ciddi bir proje iptalinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Konuşmalarının arından Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Ağaç ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün projeyi tanıttı.

 

 

 



Add to: Facebookta Bakanlardan projeye destek adli haberi paylas

Yorum beslemesine abone olun Yorumlar (0 gönderilen):

toplam: | gösteriliyor:

Yorum gönder comment

Lütfen resimde gördüğünüz kodu girin:

  • email Arkadaşına gönder
  • print Sayfayı yazdır
  • Plain text Düz metin
Etiketler
Bu yazı için etiket yok
Bu yazıyı oyla
0
Son Dakika
image

Palabıyık İl Başkanı

CHP İl Kongresi’nde Recep Palabıyık yeni İl Başkanı oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: “Tekirdağ örgütünün üzerine hiçbir zaman genel merkez baskısını düşürmemeye çalıştım”
image

“Yerel seçimlere hazırlanıyoruz”

Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekirdağ Ak Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, partisinin gündeminde şu an için erken seçiminin bulunmadığını ve 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlandıklarını söyledi.
image

Biz Kutlarız!

Tekirdağ’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, binlerce kişi ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürüdü.
image

Kent Konseyleri Birliği Toplantısı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği 3. Dönem 2. Bölgesel Toplantısı Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi’nde geniş çaplı bir katılımla düzenlendi.
image

Bu Konserin Parasını Kim Veriyor?

Tekirdağ Belediyesi tarafından düzenlenen Cüneyt Tek konserini en fazla 50 kişi izledi. İzleyicilerin çoğunluğunu konserde sahne alan Belediye Konservatuarı öğrencileri oluşturuyordu. Bitirilemeyen projeler, bozuk yollar düşünülünce, vatandaşın aklına ister istemez “Bu konser kimin paralarıyla düzenlendi?” sorusu geldi.
image

Örnek Tekirdağsporlu

İstanbul’da yaşayan Tekirdağlı ve Tekirdağspor sevdalısı, işadamı Ali Toksoy, şampiyon olan Tekirdağspor’un bayrağını, İstanbul’daki ve yurt dışındaki iş yerlerinin duvarlarına astı.
image

İlk Aday Adayı Çıktı

CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, 2014 yılında yapılacak olan Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimi için CHP’den Aday Adaylığını açıkladı.
image

Denizcilik Lisesi Sonunda Açılıyor

Tekirdağ Denizcilik Lisesi’nin Projesi sonunda onaylandı.
image

En Temiz Okullar

“Temiz Okul” kampanyası kapsamında seçilen en temiz okullara ödülleri verildi. Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç: “Düzenlediğimiz Temiz Okul ve Temiz Sokak kampanyalarıyla temizliği bütün şehre yayıyoruz.”
image

19 Mayıs Kutlamalarına Tepki

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak ile Gençlik Kolları Başkanı Taşdelen, 19 Mayıs kutlamalarını sert bir dille eleştirdi.