Diyabete dikkat!
14-18 Kasım Diyabet Haftası dolayısıyla Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 220 milyona ulaşan diyabet hastası sayısının, Türkiye’de son 10 yılda %100’den fazla arttığına dikkat çekildi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre dünyada diyabetli sayısının 220 milyona ulaştığı bildirilen Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; “Türkiye’de diyabet, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2030 yılı tahminlerini geçti ve son 10 yılda yüzde 100’den fazla artarak 10 milyon kişiyi etkilemektedir.
Türkiye ve dünyada büyük bir hızla yayılan diyabet hastalığı iyi tedavi edilmediği takdirde ciddi kalp damar hastalıklarına, böbrek bozukluklarına, körlüklere neden olabilmektedir. Yaşamın her alanında bir gündem konusu haline getirilmesi ve yaşam boyu diyabetten korunma bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, ‘Diyabeti Durduralım’ adıyla sağlık alanında ulusal bir sosyal sorumluluk projesi başlatılmıştır. Sağlıklı yaşam konusunda her kesime eğitim vererek kamuoyunun bilgi birikimini artırmak, beslenme bilinci oluşturmak, spor ve egzersizi hayatın bir parçası haline getirmek amaçlanmaktadır.
Diyabetin Türkiye ekonomisine oluşturduğu yük şu an için yıllık 3 milyar doların üzerindedir. Bu projeyle, diyabet ve diyabetin sebep olduğu bu yükün geleceğe dönük olarak azaltılması hedeflenmektedir. Diyabeti gündemde tutmak ve diyabeti önlemek için toplumun her kesiminin bilinçlenmesi önem taşımaktadır. Diyabetten korunmak için doğru beslenme ve hareketli yaşamı yaşam biçimimiz haline getirmek en önemli unsurdur.”





Yorum gönder