“En iyisi için çalışıyoruz”
Tekirdağ Belediye Konservatuarı’nın 2011-2012 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ’ın her şeye layık olduğunu belirterek; “En iyisini yapmak için çalışıyoruz” dedi.
Tekirdağ Belediye Konservatuarı’nın 2011-2012 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Konservatuarı’nı tanıtıcı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.
“EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ’ın her şeye layık olduğunu belirterek; “En iyisini yapmak için çalışıyoruz” dedi. Dalgıç, konservatuarın başarısının tahmin edilenin çok çok üzerinde olduğunu belirterek büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.
Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı’nın daha kurulduğu ilk yıl ülkenin en iyi konservatuarlarından biri olarak lanse edildiğini hatırlatarak; “Arkadaşlarım tahminlerimizin bile üzerinde büyük başarıya imza atmışlar. Çünkü daha ilk kurulduğu sene Türkiye’nin en iyi konservatuarlarından biri olarak lanse ettiler. Şu an 2. Yılımız olmasına rağmen, sanki 10 yıldır birlikteymişiz gibi, böyle bir tecrübeye sahip gibiyiz.
“GELDİĞİMİZ NOKTA TAKDİRE DEĞER”
Gençlerimizle, çocuklarımızla, öğrencilerimizle gurur duyuyoruz ve geldiğimiz nokta da takdire değerdir. Tekirdağ da gelişmiş, anlayışlı, sanatsever, kültürlü ve medeni bir şehirdir, böyle bir konservatuara sahiptir. Gelecek için de çok güzel umutlar vaat etmektedir.
İleride biliyorum ki bu salonlar bizleri almayacak. Tekirdağ sanatla iç içe bir kent. Bir dönem Tekirdağ’da bırakın sanat eserini, kültür varlıklarını korumayı, kollamayı görmeden geliniyordu. O günlerden bu günlere geldik. Bundan sonra tarihi ve coğrafi değerlerimizi ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur. Sizlerinde desteğiyle önümüzdeki dönem bunu başaracağız. Bu noktaya gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Dalgıç’ın konuşmasının ardından Genel Koordinatör Yrd. Doç. Dr Bülent Kurtişoğlu ve Konservatuar Müdürü Halil Yoruç, konservatuar ile ilgili teknik bilgiler verdi.
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç, Doç. Dr. Rüya Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Fehmi İşler, Hasan Önbey, konservatuar öğretim görevlileri ile öğrenci aileleri de katıldı.
TUNCAR ÜNSAL





Yorum gönder