Vatandaş ‘Prestij Proje’ye İsyan etti
Tekirdağ’da yaşanan sağanak yağış özellikle, Tekirdağ Belediyesi’nin prestij proje olarak vitrine çıkardığı Muratlı Caddesi’ni felç etti. Cadde üzerinde bulunan bazı dükkan ve işyerlerini su bastı. Muratlı Caddesi sakinleri uzun zamandır devam eden prestij projeye isyan etti.
Sağanak yağış Tekirdağ ve ilçelerinde de etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının 10 dereceye kadar düştüğü kentte yağışların, il genelinde bu gün de gün boyunca gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Ayrıca Tekirdağ-İstanbul yolunda Namık Kemal Üniversitesi’nin bulunduğu bölgede halen yapımı devam eden köprü altında biriken sular yüzünden trafikte sürücüler zor anlar yaşadı.
Kentin çeşitli bölgelerinde su birikintilerinin oluşması üzerine polis güvenlik önlemi alırken, belediye görevlileri rögar kapaklarını açarak suyun akışını sağladı.
Ördeklidere’den gelen yoğun su akışı Cumhuriyet Meydanı’nda birikerek, trafik akışını yavaşlattı. Tekirdağ il genelinde son iki saatte metrekareye 37 kilogram yağış düştüğü belirlendi.
Sağanak yağışın etkisini güçlü bir şekilde hissettirdiği Tekirdağ kent merkezinde yer yer ulaşımda aksamalar yaşanırken, bodrum katlardaki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.
-VATANDAŞ PRESTİJ PROJEYE İSYAN ETTİ-
Sağanak yağış özellikle, Tekirdağ Belediyesi’nin prestij proje olarak vitrine çıkardığı Muratlı Caddesi’ni felç etti. Cadde üzerinde bulunan bazı dükkan ve işyerlerini su bastı. Muratlı Caddesi sakinleri uzun zamandır devam eden prestij projeye isyan etti.
Çalıştığı kahvehaneyi su basan Şakir Kadayıfçı, sağanak yağış yüzünden kahveyi 2 günde beri su bastığını ve Muratlı caddesinde yapımına başlanan ‘prestij projesi’ öncesinde böyle bir su baskınıyla karşılaşmadıklarını söyledi.
“İŞ YERİMİZİ Mİ KAPATALIM?”
Su baskını yüzünden kahvehanenin iş yapamadığını ve bu konuda caddede çalışan yetkileri uyardıklarının belirten Kadayıfçı; “Daha önce böyle bir felaket olmadı. Kanalizasyonlar bağlı olmadığından 2 günden beri kahvemizi su basıyor. Su baskının yüzünden hiçbir müşterimiz kalmadı kahvemiz bomboş. Burada şirket kendi başına iş yapıyor.
Biz defalarca uyardık ama bizi kimse dinlemedi. Biz CHP ilçe başkanına durumu ilettik ama bizi kimse aramadı. Günlük hasılatımız 150 TL’den 25 TL’ye düştü. 2 gündür yağmur suyu basıyor. Biz bu rezaleti çekeceğiz. İş yeri sahibi kahveyi mi kapatıp gitsin”
Ayrıca selden dolayı Köprübaşı mevkiindeki ve Cumhuriyet meydanınki logar kapakları taştı. Trafik durma noktasına gelirken, yayalar ise yollarda oluşan su birikintileri yüzünden zor anlar yaşadı.
Hava sıcaklığı yurt genelinde iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalırken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’da kuvvetli bir şekilde devam etmesi bekleniyor.
-YURT GENELİNDE DURUM-
Ülke genelinde iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Ülkenin güney ve güneybatı kesimlerinde rüzgarın kuvvetli lodos, Marmara’nın kuzey ve kuzeydoğusunda orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak poyraz şeklinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor.
Meteroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Marmara ve Ege bölgelerinin tamamında, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağışın devam edecek. Vatandaşlar, sağanak yağıştan dolayı karşılaşabileceği sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb. olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı.
HAKAN KARACA





Yorum gönder