‘Geridönüşüm’ projesi büyüyor
Tekirdağ Belediyesi tarafından 2009 yılının Ekim ayında ‘Yeniyurt Geri Dönüşüm’ firması ile başlatılan ve daha sonra ‘Kartal Geri Dönüşüm’ firmasının da dahil olduğu, dönüştürülebilir atıkların ayrı toplanması projesine bir firma daha katıldı.
Kağıt, karton, cam, metal, plastik gibi geri dönüştürülebilir atıkların ayrı toplanması projesinde, 5 Ekim 2011 tarihinde Oluşum Geri Dönüşüm ve Temizlik San. Tic. Ltd. Şti ile imzalanan sözleşme ile 3 firmalı toplama dönemi başladı. Vatandaşların projeye her geçen gün artan ilgisi nedeniyle artık Tekirdağ merkez ilçede de Çevre ve Orman Bakanlığından lisans almış bir toplama ayırma tesisinin kurulduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Adem Dalgıç, vatandaşların bu talebini yerine getirebilmek için 2 adet toplama aracı ve 100 adet konteynerin daha halkın hizmetine sunulacağını dile getirdi.
Toplam 3 firmanın faaliyet göstereceği bu sistemde Hürriyet, Değirmenaltı, Bahçelievler ve Namık Kemal mahalleleri; Oluşum Geri Dönüşüm firmasının, Altınova, 100. Yıl, Çınarlı ve Karadeniz Mahalleleri de Yeniyurt Geri Dönüşüm firmasının, Eskicami, Ortacami, Yavuz, Zafer, Ertuğrul, Aydoğdu, Gündoğdu, Turgut Mahalleri ise Kartal Geri Dönüşümün araçları ile toplanacak. Bugüne kadar toplam 3 bin 165 ton ambalaj atığının geri dönüştürüldüğünü belirten Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, böylelikle 50 bin adet ağacın kesilmesini önlendiklerini ve enerji tasarrufu sağlandığına dikkat çekerek, düzenli depolama tesisinin ömrünün uzatıldığını dile getirdi.
Güler; “Ayrı toplanamayan her atık toprağın altına gömülmekte hem çevreye zarar vermekte hem de milli servetimiz heba olmaktadır” dedi. Ayrıca şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilen mavi renkli konteynırlara amacına uygun olarak yalnızca kağıt, karton, plastik, cam, kompozit ve metal türü atıkların atılması gerektiğini belirten Güler, projeye destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.
SUZAN GÜLER





Yorum gönder