Çorlu Devlet Hastanesi’nde neler oluyor?
Çorlu Devlet Hastanesi’nde 14 Eylül’den beri hiçbir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekim hizmet vermiyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Sönmez, Çorlu Devlet Hastanesi nüfusu yoğun bir ilçeye hizmet vermekte olduğunu ve konumundan dolayı ilçe dışından da acil veya acil olmayan bir çok hasta sevkini karşılayan bir hastane olduğunu belirtti.
Nüfusun giderek artanı ve doğum oranında düşüş görülmeyen Çorlu’da 8 Eylül 2011 itibariyle giderek ağırlaşan çalışma şartlarında sadece 3 kadın hastalıkları ve doğum uzmanının görev yaptığını dile getirten Sönmez, şöyle devam etti; “Bilindiği üzere 26 Ağustos 2011 tarihli Kanun Hükmünde Kararname (Oda olarak Anayasal düzenlemeler ile çeliştiğini düşündüğümüz) ile getirilen düzenlemeler (hekimlere getirilmiş zorlamalar) sonucunda durum daha da ağırlaşmıştır.
Hatta yukarıda bahsedilen Kanun Hükmünde Kararnamenin sonrasında 14 Eylül itibariyle, Çorlu Devlet Hastanesi’nde hiçbir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hekim hizmet vermemektedir. Yani acil doğum problemi (düşük, erken doğum, kanama vs.), herhangi bir gebelik sorunu, kadın hastalıkları problemi yaşayan ve Çorlu Devlet Hastanesine başvuran vatandaşlarımız, Kadın Hastalıkları Doğum Uzman Hekimi tarafından hastane dâhilinde muayene ve tedavi edilememektedir.
Türkiye’nin önemli sayıda göç alan bir ilinin merkez ilçeden daha büyük bir ilçesinin Devlet hastanesinin 2011 yılında bir Kanun Hükmünde Kararname sonrasındaki durumu budur.”
SUZAN GÜLER





Yorum gönder