Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği'nin düzenlediği “Cumhuriyetin 100. Yılında Tekirdağ Basın Ödülleri” programı, Dernek Başkanı Abdullah Yalçın’ın ev sahipliğinde, Yahya Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

DSC_3351
Bu yıl 3.’sü düzenlenen ödül töreni saat 19.00’da kokteyl ile başladı. Saat 20.00’de Nilay Aksoy’un sunumuyla gerçekleşen ve Tekirdağ’daki basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte protokolden önemli isimler de yer aldı.  Cumhuriyetin 100. Yılında Tekirdağ Basın Ödülleri yarışmasına katılan gazetecilere ödülleri CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan tarafından takdim edildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, Kiremitçiler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kiremitçi , İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu sponsorluğunda gerçekleşen ödül töreninde 1’incilere 7.500 TL, 2’ncilere 4.000 TL, 3’üncülere ise 2.000 TL ve plaket takdim edildi.
Tören, Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Yalçın’ın yaptığı konuşma ile başladı. 

DSC_3367

PROJELERİNİ ANLATTI

Yalçın konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Biz bu derneği 2020 yılında kurduk. 2020 yılından 2024 yılına kadar dolu dolu bir 4 yıl geçirdik. Biraz da yaptığımız çalışmalardan bahsetmek istiyorum. Dernek olarak gazetecilik mesleğinin önemli günlerinde Atatürk anıtına çelenk sunma programlarını başlattık, sonrasında bugün gerçekleştirdiğimiz Tekirdağ Basın Ödülleri yarışmasına başladık. 2 önemli olay yaşandı bu 4 yıl içerisinde. Birisi yeni basın yasası, birisi tasarruf tedbirleriydi. Bu noktada gazeteci meslektaşlarımızla bir araya gelerek meydanlarda basın açıklaması gerçekleştirdik. Yeni basın yasası ile ilgili Tekirdağ Barosu ile gazeteci meslektaşlarımızın haklarını bilmesi için seminerler düzenledik. 24 Temmuz Basın Bayramı’nda gazeteci meslektaşlarımız ile bir araya geldik, sorunlarımızı konuştuk. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın gazetecilerimizi unutmadık bir nebze de olsa yanlarında olmaya çalıştık. Biliyorsunuz ki gazetecilik zor bir meslek, zorlu kış şartlarında üşümesinler diye bir polar dağıtımı gerçekleştirdik. Çocuğu okula giden üyelerimize kırtasiye desteği sağladık. Trakya Kalkınma Ajansımızla ortaklaşa drone eğitimi gerçekleştirdik ve sınavda başarılı olan meslektaşlarımızın hepsine drone ehliyeti kazandırmış olduk. Bundan sonra da meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün Tekirdağ Basın Ödülleri gecemizin üçüncüsünü düzenliyoruz. Gerçekten zor bir süreç, ben bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu geceye, bu ödül törenine değer katan, bize inanan, güvenen, başvuruda bulunan bütün gazeteci arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Ödül alan gazeteci arkadaşlarımı tebrik ediyorum.’’

DSC_3403

GÜLÇİN AKYOL BİRİNCİ OLDU 
Dernek Başkanı Yalçın’ın konuşmasından sonra ödül takdimine başlandı. İlk olarak mizanpaj kategorisinde derece elde edenlere ödüllerini takdim etmek üzere Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan sahneye geldi. 
Mizanpaj kategorisinde 6 Kasım 2023 Pazartesi günkü Trakya Demokrat Gazetesinin 4459'uncu sayısının birinci sayfasının ve ‘Hayat Ağlarını Örerken’ haberinin mizanpajı ile Trakya Demokrat Gazetesi'nden Ayşe Keşkek 3.’lük kazandı.
16-31  Ocak 2023 tarihli Güven Tekirdağ Gazetesi'nin 25'inci Sayısının birinci sayfasının ve “Yarıda Kalmasın” haberinin mizanpajı  ile  2. olan isim ise Cumhur Köse oldu.
Mizanpaj kategorisinin 1’inciliğini ise 30 Ekim 2023  Pazartesi günkü Trakya Gazetesi'nin 6264'üncü sayısının birinci sayfasının ve “Asrın Devrimi 100 Yaşında” haberinin mizanpajı ile Trakya Gazetesi'nden Gülçin Akyol kazandı. 
Ödül kazanan yarışmacıların konuşmasından sonra “Haber Fotoğrafı” kategorisine geçildi. Bu kategoride derece elde eden yarışmacılara ödüllerini vermek üzere CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun sahneye çıktı. Tüm yarışmacıları kutlayan Aygun, bu kategoride 3'üncülük ödülünü fonda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en güzel resimlerinden biri ve şanlı Türk bayrağımız,  önde ise zeybek oynayan Atatürk canlandırması ile genç bir arkadaşımızın bulunduğu kompozisyon ile Tekirdağ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu gösteren, Çerkezköy Haber Gazetesi'nden Gülveren Altunoğlu'na takdim etti. 

DSC_3432
Daha sonra ise gökyüzünde ışıl ışıl parlayan dolunayın ihtişamı önünde al rengiyle yükseklerde dalgalanan Türk bayrağımızın, Cumhuriyetimizin 100. yılını selamlayan fotoğrafı ile, Haber Fotoğrafı kategorisinde 2'nci olan Anadolu Ajansı Muhabirlerinden Uğur Arslan aldı.
Tekirdağ'da bulunan bir Geri Dönüşüm Fabrikası'nda çıkan yangını görüntülerken bisikletiyle oradan ayrılan bir vatandaşın da dahil olduğu fotoğrafla "Her şeye rağmen hayat yolunda devam ediyor" mesajı veren Demirören Haber Ajansı muhabiri Mehmet Yirun ise, Haber Fotoğrafı kategorisinde 1'incilik ödülü kazandı.

Nurten Yontar’dan Maden Kanunu eleştirisi Nurten Yontar’dan Maden Kanunu eleştirisi

d248a96f-84cf-4af2-8d1b-bfef8fb156eb

ÖZGE EBECEK ÖDÜL ALDI
Haber Fotoğrafı kategorisindeki ödüllerin sahiplerini bulmasından sonra bir başka kategori olan “Yerel Haber”e geçildi. Yerel Haber kategorisindeki ödülleri dereceye giren yarışmacılara CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar takdim etti. Dönemin zorlu yaşam koşullarını geride bırakıp, gururla "Türküm" demek için Bulgaristan’dan Trakya topraklarına doğru yola çıkan bir ailenin umut dolu göç yolculuğuna ışık tutan Trakya gazetesi muhabiri Özge Ebecek'in haberi, kendisine yerel haber kategorisinde 3'üncülük kazandırdı. 

DSC_3445

Odak Haber muhabiri Ferhat Akgün ‘ün, serbest dalışta katıldığı Türkiye ve dünya şampiyonalarında 9 madalya elde eden ve aynı zamanda sanayide çalışan Tekirdağlı 17 yaşındaki milli sporcu haberi yerel haber kategorisinde ikincilik ödülünü hak etti.

DSC_3450DSC_3450
Kategorinin 1.’lik ödülü ise Şarköy gazetesi muhabiri Yeliz Dermen’e gitti. Dermen haberinde “Şarköylü Şehit Öğretmen Neşe Alten'in, vefatından 11 yıl önce Şarköy Atatürk İlkokulunda eğitimine devam ettiği dönemde katıldığı  kompozisyon yarışmasında yazdığı kompozisyonu anlatmıştı. 
Ödül töreninin son kategorisi ise “Ulusal Haber”di. Ulusal Haber kategorisinde dereceye girenlere ödülünü takdim etmek üzere Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar sahneye geldi. 

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde sıkışan trafikte çileden çıkan sürücünün biri aracından inerek "Gitmiyorum" deyip yolu kesmesini kamerasıyla görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Berke Özen, bu haberiyle Ulusal Haber Kategorisi 3'üncülük ödülünü kazandı. 

Konuşmaya ve dinlemeye gerek duymadan müşterilerinin kalbinde kocaman bir yer edinen Ferhadanlı'nın Dilsiz Berberi, Anadolu Ajansı Muhabiri Fırat Çakır'a Ulusal Haber Kategorisi'nde 2'ncilik kazandırdı. 
Kore Savaşı döneminde yolları minik Koreli kız Ayla ile kesişen İbrahim Ak’ın haberi ise İhlas Haber Ajansı Muhabiri Halil Dağ’a Ulusal Haber Kategorisi'nde 1'incilik getirdi. Yarışmacılar ödüllerini Uzunlar’ın elinden aldıktan sonra konuşmalarını yaptılar.

419365834_767439285538767_1780071224288467128_n
Yarışmacılar ödüllerine kavuştuktan sonra sponsorlara ve jüriye plaketleri takdim edildi. Fotoğraf çekimi ve Dernek Başkanı Abdullah Yalçın’ın son konuşması ile program sona erdi.

419418572_767439365538759_6288679553146933778_n

Kaynak: İlkay Danacılar