Bayram kapsamında bir çok komşu ülkeden çocuklar şehrimizi ziyaret etti. Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan makamında çocukları ağırladı ve onlara bir günlüğüne koltuğunu temsili olarak emanet etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gagavuzya Özerk Bölgesi’nden Kardeş Belediye Gaydar’dan öğrenciler, Saray’da konuk edildi.
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, makamını Gaydar’dan gelen öğrenci Gheorghi Capsomun’a bıraktı. Temsili başkan yardımcıları Anastasia Çeban, Daria Cazanji, Larisa Topal, Alisa Cerveni ve Elena Topal ile Gaydar için Saray Belediyesi ile ortaklaşa yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Taşyasan konuyla ilgili olarak “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için Kardeş Belediyemiz Gaydar ile dostluk bağımızı daha da güçlendireceğiz.” Dedi.
23 Nisan coşkusu Saray Belediyesi Müzik Atölyesinde eğitim gören çocuklar tarafından hazırlanan “Küçüklere Büyük Eğlence” programı ile doyasıya yaşandı. Kardeş belediye Gaydar’dan gelen misafirler folklor gösterileriyle programa renk kattı. Başkan Taşyasan “Barış ve kardeşlik kültürünü siz çocuklar hep birlikte yeşerteceksiniz.” ifadelerini kullandı. Daha sonra 23 Nisan coşkusuna ortak olan Gaydar Belediye Başkanı Ilia Chiosea, Gagavuz Belediyeler Birliği Danışmanı Ludmila Karadağ’a ve çocuklara teşekkür ederek, günün anısına hediye takdiminde bulundu.
Gaydar Belediyesi Tekirdağ’dan mutlu bir şekilde ayrıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda Kardeş Belediye Gaydar ile Saray Belediyesi arasındaki dostluk bağları güçlendi.

Validen matematik dersi Validen matematik dersi

Trakyagazetesi Gaydar Ile Dostluk Bağlarımız Güçlendi2

Kaynak: Haber Merkezi