“Sevgi Sofrası” Ulaş’ta kuruldu “Sevgi Sofrası” Ulaş’ta kuruldu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye’nin her yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de sabah işlerine giden kadınlara çiçek ile şal ve marteniçka dağıttı. Kadınlar da Yüksel’e bu davranışından dolayı teşekkür etti. 
Yüksel’e, belediye başkan yardımcıları Ali Aydoğdu ve Yüksel Baydarlı, Ergene Belediye Meclis Üyesi Ali Cengiz Yürük ve Abdullah Yaman da eşlik etti. 
Yüksel, sanayi bölgesi Ergene’de kadın istihdamının yoğun olduğunu belirterek, “Bölgemizdeki kadın istihdamının daha da artması ve kadınların daha iyi şartlarda çalışmalarını her şeyden fazla önemsiyoruz. Kadınlarımıza sadece 8 Mart’ı değil, her günü en az 8 Mart kadar özel kılmak en büyük amacımız ve temennimizdir. Çünkü geleceği onlar şekillendirecektir. Bizler bu görevleri ve makamları onların yetiştirecekleri çocuklara devredeceğiz. Kadınlarımız ne kadar güçlenir ise o kadar güçlü Türkiye’ye ve geleceğe sahip oluruz. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” 

MESAJ YAYIMLADI
Öte yandan Yüksel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
 1800’lü yıllarda dokuma işçilerinin çalışma şartlarını iyileştirmek adına başlattıkları mücadelede yaşanan acı ve vahim olay sonucunda ölen 129 kadın işçinin anısına 8 Mart tarihinin Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirten Yüksel, şunları kaydetti:
“Ülkemizde ise Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında kutlandı. O yıldan bu yana her yıl ülkemizde de kutlanıyor. Biz de bu geleneği Sevgi Kenti Ergenemizde gösteriyoruz.
Kadınlar günü kutlanmanın temelinde, eşitlik, bağımsızlık ve politik haksızlıkların ortadan kalkması için verilen mücadeleyle haksızlığa ve eşitsizliğe son vermek adına uygarlık yolunda önemli bir adımın kanıtıdır.  Türk toplumunda aile, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür. Sağlıklı ve huzurlu bir toplumun temel taşları olan varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı ve üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu anlayışla başımızın tacı, yarınlarımızın mimarı kadınlarımızın toplum içinde gereken saygı ve değeri görmesi adına ülkemizde önemli adımların atılması gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile birbirimize ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi