“Sevgi Sofrası” Ulaş’ta kuruldu “Sevgi Sofrası” Ulaş’ta kuruldu

Ergene’nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde kısa süre içerisinde doğal gaz kullanılmaya başlanacağının müjdesini veren Rasim Yüksel, “Ergene Belediye Meclisimiz Trakya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (GAZDAŞ) ile protokol yapılması konusunda yetki vermiş, bu yetkiye istinaden mahallelere doğal gaz konusunda somut bir adım daha attık. Talep üzerine firmaya yatırım yapacağı bölgelerde 10 yıl süreyle düzenleme ve değişiklik yapılmayacağı noktasında taahhüt verdik” dedi.
 
Doğal gaz hatlarının geçeceği bölgelerde güzergah değişikliği yapılmayacağı ve Ergene Belediyesinin herhangi bir kazı faaliyeti gerçekleştirmeyeceği taahhüdünde bulunmasının ardından şimdi sıranın GAZDAŞ’ın yapacağı çalışmalara geldiğini kaydeden Rasim Yüksel, şu ifadeleri kullandı:
“Ergene ilçemiz Tekirdağ’ın büyükşehir belediyesi olması ile 2014 yılında Çorlu’dan da ayrılan bazı belde, köy ve mahallelerin birleştirilmesi ile kurulmuş olan bir ilçemiz. Çorlu’dan ayrılan Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerimizde, daha önce benim de belediye başkanlığı yaptığım Velimeşe beldemizde, beldeden mahalleye dönüşen yerler olan Marmaracık ve Ulaş mahallerinde vatandaşlarımız doğal gaz kullanıyorlar. Ancak köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizden bazılarında doğal gaz hizmeti sunulmuyordu. Yeni dönemde doğal gaz tüm mahallelerimizde olacak. Doğal gaz olmayan köyümüz, kırsal mahallemiz kalmayacak.” 
 
İlk etapta Ahimehmet Mahallesi’nden başlayarak tüm mahallelerde doğal gaz hizmetini ulaştıracaklarını aktaran Yüksel, “Ahimehmet Mahallemizde proje tamamlandı. Yakın zamanda imalat çalışmaları başlayacak ve Ahimehmetli hemşehrilerimiz doğal gaz kullanmaya başlayacak. Doğal gaz hizmeti Ahimehmet Mahallemiz ile de sınırlı kalmayacak. Köyden mahalleye dönüşen tüm mahallelere doğalgaz ulaştırılacak. Ergene halkımızın tamamı doğalgazın rahatlığı ve konforu ile tanışacak. Tüm hazırlıklarımızı ve planlamalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi