Süper Amatör’de perde kapanıyor Süper Amatör’de perde kapanıyor

2023-2024 sezonu Edirne Süper Amatör Küme ve 1. Amatör Küme'de heyecan ikinci devrenin ilk maçları ile kaldığı yerden devam etti.
OSMANLISPOR FIRSAT TEPTİ
Süper Amatör Küme A Grubu'nda oynanan 8. hafta maçında lider Osmanlıspor, ikinci sıradaki Edirne Genç Aslanlarspor'u Süloğlu İlçe Sahası'nda konuk etti. Şampiyonluk yolundaki kritik maçı konuk ekip Edirne Genç Aslanlarspor 2-1 kazanarak rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Osmanlıspor 16 puanla zirvede yer alırken, Edirne Genç Aslanlarspor 15 puanla 2. sırada yer aldı.
Bir diğer maçta ise Karaağaç Ardaspor, Saraçhane 1 Nolu Saha'da Enez Belediyespor'u konuk etti. Karaağaç Ardaspor rakibini 5-0 mağlup etti. Karaağaç Ardaspor 7 puanla 6. sırada yer alırken, Enez Belediyespor 4 puanla 7. sırada kaldı.
Grubun son maçında ise Yıldırım Gençlerbirliği ile Keşan İdman Yurdu kozlarını Yıldırım İbrahim Acar Sahası'nda paylaştı. Yıldırım Gençlerbirliği mücadeleyi 4-1 kazanarak puanını 9 yaptı ve 4. basamağa yükseldi. Keşan İdman Yurdu ise aynı puanla 5. basamakta kaldı.
10 puanla 3. sırada bulunan Karaağaç Karlıovaspor ise haftayı BAY geçti.
LİDERLİK MAÇI BERABERE BİTTİ
B Grubu'nda ise zirve mücadelesinde İpsalaspor ile Edirne Mega Gençspor karşılaştı. Yıldırım İbrahim Acar Sahası'nda oynanan maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Edirne Mega Gençspor 17 puanla zirvede yer alırken, aynı puanda bulunan İpsalaspor 2. sırada yer aldı.
Bir diğer maçta Keşan Anafartalarspor, Subaşıspor'u konuk etti. Keşan Sentetik Saha'da oynanan maç karşılıklı gol düellosuna sahne oldu ve 3-3 beraberlikle tamamlandı. Keşan Anafartalarspor 11 puanla 3. basamakta yer alırken, Subaşıspor 6 puanla 6. basamakta yer aldı.
Grubun diğer maçında Lalapaşaspor, Edirne Çarşıspor'u 3-0 hükmen mağlup etti. Lalapaşa 9 puanla 4. sırada yer aldı.
7 puanla 5. sırada yer alan Yeni İmaretspor haftayı BAY geçti.
1. AMATÖR'DE HEYECAN KALDIĞI YERDEN SÜRDÜ
TUNCASPOR BOYUN EĞDİ
Edirne 1. Amatör Küme A Grubu'nda lider Tuncaspor arkasında yer alan Kaleiçispor'a konuk oldu. Saraçhane 1 Nolu Saha'da oynanan müsabakayı Kaleiçispor 3-1 kazanarak rakibini yakalamayı başardı. Tuncaspor 19 puanla zirvede bulunurken, Kaleiçispor aynı puanla 2. sırada bulunuyor.
İlk 2 iddiasını sürdüren Saraçhanespor son sıradaki Gazimihalspor'a konuk oldu. Saraçhane 1 Nolu Saha'da oynanan maçı Saraçhanespor 11-2 kazanarak farklı bir galibiyet aldı. Saraçhanespor 18 puanla 3. basamakta yer alırken, Gazimihalspor -3 puanla 8. sırada yer aldı.
Bir diğer çekişmeli maçta Edirne Enderspor, Hıdırağa Köyü FK ile kozlarını paylaştı. Saraçhane 2 Nolu Saha'da oynanan maçı Edirne Enderspor 3-2 kazanarak kritik bir galibyete imza attı. Edirne Enderspor 16 puanla 4. basamakta yer alırken, Hıdırağa Köyü FK 3 puanla 7. basamakta yer aldı.
Orta sıraları yakından ilgilendiren maçta Kirişhanespor, Saraçhane 2 Nolu Saha'da Süloğluspor'u konuk etti. Mücadeleyi konuk ekip Süloğluspor 3-1 kazanarak 13 puana ulaştı ve 5. sırada yer aldı. Kirişhanespor ise 6 puanla 6. sırada kaldı.
KEŞAN 1984 KÜLTÜR'E ŞOK
B Grubu'nda ise lider Aşçıoğlu Gençlikspor Havsa İlçe Stadı'nda Küplü Halk Oyunlarıspor'a konuk oldu. Lider Aşçıoğlu Gençlikspor mücadeleyi 2-0 kazanarak 18 puanla liderliğini sürdürdü. Küplü Halk Oyunlarıspor ise 8 puanla 4. sırada kaldı.
Liderin takipçisi 18 Kasım Kurtuluşspor, Uzunköprü Oğuz Arda Sel Sentetik Saha'da Havsaspor'u ağırladı. Müsabakayı 18 Kasım Kurtuluşspor 4-2 kazanarak 18 puanla 2. basamakta yer aldı. Havsaspor ise puansız olarak 7. basamakta yer aldı.
İlk 2 iddiasını sürdürmek isteyen Keşan 1984 Kültürspor ile Kırcasalihspor kozlarını Keşan Sentetik Saha'da paylaştı. Mücadeleyi konuk ekip Kırcasalihspor 1-0 kazanarak kritik bir galibiyet aldı. Keşan 1984 Kültürspor aldığı bu mağlubiyetle ilk iki şansını zora sokarken 13 puanla 3. sırada yer aldı. Kırcasalihspor ise 7 puanla 5. sırada yer aldı. 
Grupta 6 puanla 6. basamakta bulunan Yeni Karpuzluspor ise haftayı BAY geçti.

Kaynak: Haber Merkezi