2023-2024 sezonu Edirne Süper Amatör Küme ve 1. Amatör Küme’de oynanan maçlar nefes kesti

OSMANLISPOR BAY GEÇTİ
Süper Amatör Küme A Grubu’nda 9. hafta maçında liderlik mücadelesi veren Edirne Genç Aslanlarspor, Saraçhane 1 Nolu Saha’da Yıldırım Gençlerbirliği’ni konuk etti. Mücadeleyi Edirne Genç Aslanlarspor 2-1 kazanarak 18 puana ulaştı ve liderliğe yükseldi. Yıldırım Gençlerbirliği 9 puanla 5. sırada kaldı. 

İlk 2 iddiasını sürdürmek isteyen Karaağaç Karlıovaspor ise deplasmanda Enez Belediyespor ile karşılaştı. Enez İlçe Stadı’nda oynanan maçı konuk ekip Karaağaç Karlıovaspor 1-0 kazanarak 13 puana yükseldi ve 3. basamakta yer aldı. Enez Belediyespor ise 4 puanla 7. sırada kaldı.

Bir diğer mücadelede Keşan İdman Yurdu ile Karaağaç Ardaspor kozlarını Keşan Sentetik Saha’da paylaştı. Mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı. Keşan İdman Yurdu 10 puanla 4. sırada yer alırken, Karaağaç Ardaspor 8 puanla 6. sırada yer aldı.

Haftaya 16 puanla lider giren Osmanlıspor 9. haftayı BAY geçerek 2. basamakta yer aldı.    

İPSALA 2 PUAN BIRAKTI
Süper Amatör Küme B Grubu’nda 9. haftada lider İpsalaspor sahasında Keşan Anafartalarspor’u konuk etti. İpsala İlçe Stadı’nda oynanan maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. İpsalaspor 18 puanla liderlik koltuğunda bulunurken, Keşan Anafartalarspor 12 puanla 3. sırada yer aldı.

Orta sıraları yakından ilgilendiren maçta ise Subaşıspor ile Lalapaşaspor kozlarını Subaşı Sahası’nda paylaştı. Mücadeleyi ev sahibi Subaşıspor 3-1 kazanarak 9 puana ulaşarak 6. basamakta yer aldı ve rakibini yakalamayı başardı. Lalapaşaspor 9 puanla 5. basamakta kaldı.

Bir diğer maçta Yeni İmaretspor Edirne Çarşıspor’u 3-0 hükmen mağlup ederek 10 puana yükseldi ve 4. sırada yer aldı.
17 puana sahip Edirne Mega Gençspor haftayı BAY geçerek 2. basamakta yer aldı.

1.AMATÖR GOL SAĞANAĞI 

Edirne 1. Amatör Küme’de ise gol yağmuru yaşandı. A Grubu’nda liderliği kovalayan Tuncaspor Saraçhane 1 Nolu Saha’da Edirne Enderspor’u konuk etti. Tuncaspor rakibini paramparça etti ve maçı 11-0 galip tamamladı. Tuncaspor 22 puanla zirvede yer alırken, Edirne Enderspor 16 puanla 4. sırada kaldı.    

Bir diğer zirve ortağı Kaleiçispor Süloğlu İlçe Sahası’nda Süloğluspor’a konuk oldu. Müsabakayı konuk ekip Kaleiçispor 3-1 kazanarak 22 puana yükseldi ve 2. basamakta yer aldı. Süloğluspor 13 puanla 5. basamakta kaldı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

İlk 2 iddiasını sürdüren Saraçhanespor ise Kirişhanespor’u ağırladı. Saraçhane 2 Nolu Saha’da oynanan maçı Saraçhanespor 4-2 kazanarak 21 puana ulaştı ve 3. basamakta yer aldı. Kirişhanespor 6 puanla 6. basamakta kaldı.

Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Hıdırağa Köyü FK ise Tüfad 50. Yıl Sahası’nda Gazimihalspor’u konuk etti. Müsabaka 2-2 eşitlikle sona erdi. Hıdırağa Köyü FK 4 puanla 7. sırada yer alırken, Gazimihalspor -2 puanla 8. sırada yer aldı.

LİDER 18 KASIM KURTULUŞSPOR

B Grubu’nda lider 18 Kasım Kurtuluşspor ile 2. sıradaki Aşçıoğlu Gençlikspor kozlarını Uzunköprü Oğuz Arda SEl Sentetik Saha’da paylaştı. Mücadeleyi 18 Kasım Kurtuluşspor 7-3 kazanarak 21 puana ulaştı ve şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. Aşçıoğlu Gençlikspor ise 18 puanla 2. sırada yer aldı.

Üst sıralardan uzaklaşmak istemeyen Keşan 1984 Kültürspor Yeni Karpuzluspor’a konuk oldu. Yeni Karpuzlu Sahası’nda oynanan maçı ev sahibi ekip 4-2 kazandı. Keşan 1984 Kültürspor bu yenilgi ile 13 puanda kaldı ve 3. basamakta yer aldı. Yeni Karpuzluspor ise 9 puana yükseldi ve 5. basamakta yer aldı.

Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta ise Kırcasalihspor, Küplü Halk Oyunlarıspor mücadelesi gol düellosuna sahne oldu. Kırcasalih Sahası’nda oynanan müsabakayı konuk ekip 4-3 kazanmayı başardı. Küplü Halk Oyunlarıspor 11 puanla 4. sırada yer alırken, Kırcasalihspor 7 puanla 6. sırada kaldı. 

Puansız olarak 7. sırada yer alan Havsaspor haftayı BAY geçti.

Kaynak: Haber Merkezi