Yöresel ürün satış dükkanları açıldı Yöresel ürün satış dükkanları açıldı

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı dolayısıyla Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ev sahipliğinde Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda Kurtuluş Resepsiyonu düzenledi.
Başkan Gürkan resepsiyona katılan konukları eşi Esra Gürkan ile birlikte kapıda karşıladı. Sonrasında ise çift tüm konuklarla yakından ilgilendi, sohbet etti ve onlarla fotoğraflar çektirdi.
Belediye Başkanı Gürkan, resepsiyonda yaptığı konuşmada Edirne'nin kurtuluşunun 101. yılını onur ve gururla kutladıklarını söyledi. Edirne’nin Cumhuriyetten önceki 150 yılda 4 kez işgale uğradığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çok kısa bir sürede ve dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olacak bir seviyede vatanımızı, milletimizi işgalden kurtarmışlardır. Bu nedenle bize bu toprakları vatan olarak armağan eden ve bu aziz milletin özgürce yaşamasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
Edirne’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin en batısındaki, bir serhad şehri olduğunu belirten Gürkan, “Biliyoruz ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden asla ve asla vazgeçmeyen ve vazgeçmeyecek olan Edirneliler, Türkiye Cumhuriyeti’ni de ilelebet payidar kılacak insanlardır, yurttaşlardır. Bu nedenle, yüzyıllar boyunca Anadolu’yu korumak uğruna, Türk milletini kollamak uğruna canlarını siper eden bütün Edirneli şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.
Edirne’nin, Türkiye’nin yüz akı kentlerinden biri olduğunu belirten Gürkan, “Bizim bu ülkede, şehitlerimizin bize armağan ettiği bu vatanda kırmızı çizgilerimiz bellidir; bayrağımızdır, vatanımızdır, bölünmez bütünlüğümüzdür, milletimizdir. Ve elbette kurucumuz, kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.
Resepsiyona Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kurum ve daire müdürleri, gaziler, şehit aileleri katıldı.
Müzik dinletisi eşliğinde çeşitli ikramların sunulduğu resepsiyonda konuklar hep birlikte 101. yıl pastasını keserek, 10 Yıl Marşı’nı söylediler.

Kaynak: Haber Merkezi