TÜ’lü akademisyenlerinden Türkiye’de bir ilk TÜ’lü akademisyenlerinden Türkiye’de bir ilk

Edirne Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında yapıldı.
Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 22 madde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclis Toplantısı öncesinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkının kendilerine vermiş olduğu 5 yıllık görev süresinin sonuna geldiklerini belirterek, “İnşallah mart ayında son meclisimizi yaparak, halkımızın verdiği görev süresini tamamlamış olacağız. 31 Mart’ta halkımız gerekli değerlendirmeyi yapacak, yeni bir başlangıç yapacağız” ifadelerine yer verdi.
Balkan ülkelerindeki şehirler ile yapılan işbirliği ve çalışmaların tek elden yürütülmesi amacıyla, Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatları ile kurulan Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu’na Edirne Belediyesinin de 1 milyon TL nakdi ödeme ile katılma kararı da oy birliği ile kabul edildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek, bu platformun Edirne için çok yararlı olacağını ve Balkanlarla ilişkileri daha da geliştireceğini söyledi.
NEHİR AĞIRSEVEN’İN İSMİ YAŞAYACAK
Yenigün Gazetesi’nde uzun zamandır yazarlık yapan Hüseyin Ağırseven’in kızı akademisyen Nehir Ağırseven, 2019 yılında yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak vefat etmişti. Babası Hüseyin Ağırseven’in talebi üzerine Nehir Ağırseven’in isminin Edirne’de bir sokağa verilmesi konusu Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında görüşülmüş, cadde ve sokak simleri komisyonuna havale edilmişti.
Komisyonun aldığı karar doğrultusunda Nehir Ağırseven’in ismi ailesinin yaşadığı sokağa verilmesi uygun görüldü. Komisyonun bu kararı Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.  
Daha sonra Dr. Ercan Dursunoğlu’nun; öğretmen Cevat Dursunoğlu ile öğretmen Eribe Dursunoğlu’nun isminin bir sokağa verilmesi talebi Belediye Meclisi’nde görüşüldü.
Cevat Dursunoğlu’nun kendisinin de öğretmeni olduğunu belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne’nin efsane hocalarından, Erkek Öğretmen Lisesi’nde, Eğitim Fakültesinde yıllarca görev yapmış ve binlerce öğrenci-öğretmen yetiştirmiş, sevgili Cevat Dursunoğlu hocamız ile Edirne Kız Öğretmen Lisesi’nde uzun yıllar öğretmenlik yapmış değerli eşi Eribe Dursunoğlu hakkın rahmetine kavuşmuştu. Evlatları Ercan Dursunoğlu da anne ve babasının isminin sokağa verilmesini talep etti. Komisyona havalesini isteyeceğim sizden. Tekrar Eribe Hocamıza ve bizlere bu mesleği çok güzel bir şekilde öğreten değerli hocam Cevat Dursunoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu
Konunun, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Edirne Belediyesi ile Edirne Barosu arasında 2023 yılında imzalanan adli yardım protokolüne; 2024 yılında da devam etme konusu Belediye Meclisi’nde görüşülen maddelerden biri oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu protokolü 2023 yılında da yapmıştık. Ceza davalarında baro avukat tutacak gücü, imkanı olmaya vatandaşlara avukat gönderiyor. Ve bunun bedeli Adalet Bakanlığı tarafından ödeniyor. Ceza davaları dışında diğer davalarda böyle bir avukat tahsisi yok. Özellikle ekonomik durumu yerinde olmayan kadın vatandaşlarımızın, boşanma davaları, taciz, şiddet gibi davalarda barolar bu vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir savunma hakkı tanısın diye bu çalışmalar yapılıyor. Baromuzla bunu 2023 yılında yapmıştık. 250 bin TL bir katkıda bulunmuştuk. 2024 yılı için 1 milyon TL adli yardım konusunda Edirneli vatandaşlarımıza bir destek olmak istiyoruz” dedi.
Özellikle ekonomik koşullar nedeniyle korunmaya muhtaç olan ve kent nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan dezavantajlı vatandaşların en temel hakkı olan hak arama hürriyetini kullanabilmesine imkan sağlayabilmek amacıyla Edirne Belediye Başkanlığı ile Edirne Barosunun ortaklaşa Adli Yardım Projesi Protokolü imzalanması ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a imza yetkisinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: Haber Merkezi