Destek bizden kupa sizden Destek bizden kupa sizden

Geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremde hayatını kaybedenler törenle anıldı. 
CHP Ergene İlçe Başkanlığı tarafından, depremin meydana geldiği saat olan 04.17’de düzenlenen anma töreninde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, depremin acılarının hala taze olduğunu söyledi. 
Yüksel, şunları kaydetti:
“Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Yaklaşık 120 bin kilometrelik alanda 11 il 124 ilçe ve 6 bin 929 köy ve mahallede büyük yıkımlara neden olan bu deprem resmi rakamlara göre 50 bin 783 vatandaşımızı aramızdan aldı. Bu depremlerde yine resmi rakamlara göre 107 bin 204 kişi yaralandı. Depremlerin ilki 7,7 büyüklüğünde saat 04,17'de meydana geldi ve 65 saniye sürdü. Pazarcık'ta, meydana gelen ikinci deprem ise ilk depremden 9 saat sonra saat 13.24'de yaşandı ve 45 saniye sürdü. İnsanların umutları ve hayallerini yok eden bu depremlerden bölgede yaşayan yaklaşık 14 milyon kişi ve bu kişilere ilave olarak tüm Türkiye etkilendi.” 

Yüksel, şunları kaydetti:
“Deprem yaşandığı andan itibaren arama kurtarma ekiplerimizi ve iş makinelerimizi AFAD koordinesinde görevlendirilmek üzere bölgeye gönderdik. Yine hayırsever ve yardımsever Ergene halkının katkıları ile hazırlanan yardım malzemeleri ile dolu turları depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere bölgeye sevk ettik. Yardımlaşma duygusunu her zaman en üst seviyede yaşayan halkımızın vermiş olduğu desteğe bir kez daha teşekkür ediyorum. 6 Şubat depreminin birinci yılında depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet kederli aileleri ile yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

Kaynak: Özge Ebecek