Yılsonu şenliği kapsamında 5-6 yaş grubu çocukların hazırladığı Roman havası dans gösterisi izleyenleri hayran bıraktı.

Sahne ışıkları ilk olarak Venüs ve Güneş sınıfının İngilizce öğretmenleri Melo Teacher’ın desteğiyle hazırladıkları ponponlu  koreografik dans gösterisi ile açıldı.

Eğlenceli gösteride miniklerin titizlikle sergilediği performans yoğun alkış aldı.

Sinevizyon gösterileriyle desteklenen programda okulun benimsediği Montessori eğitim planının önemine dikkat çekildi.

İngilizce fonlu ponponlu dans sonrasında Yeşilçam temalı gösterilere geçildi. Merhum sanatçı Adile Naşit taklidi ile sahneye çıkan minik öğrenci hem güldürdü hem gözleri doldurdu. Hababam Sınıfı’nın unutulmaz müzikleriyle harika bir gösteri sunan Lina minikleri müthiş bir uyumla izleyicileri büyüledi.

Yeşilçam konseptli gösteride Cici Kızlar’ın “Delisin” şarkısıyla sahnedeki yerlerini alan anaokulu çocukları, gömleklerine yapıştırdıkları renkli kalplerle hepimizin aşina olduğu o meşhur koreografik dansı canlandırarak geçmişe götürdü.

Sonrasında ise yine 5-6 yaş gurubu kız öğrencilerin rengarenk ve ışıltılı Roman kostümleriyle sergilediği Roman Dansı izleyenleri büyülerken aynı zamanda coşturdu. Roman havası eşliğinde sergilenen dansı izleyen veliler ve öğretmenler hem gösteriyi çekmek için birbiriyle yarıştı hem de miniklerin dansına oturma sıralarından kalkarak katıldılar.

Roman dansı sonrasında Güneş Sınıfı öğrencilerinin sergilediği “Bebeklikten Yaşlılığa” adlı müzikal hem kahkahalara boğdu hem duygulandırdı. Çocukların bebeklikten yaşlılığa olan gelişim süreçlerinin ele alındığı oyun yoğun alkış alırken, son olarak sahneye çıkan ihtiyar kılığındaki öğrenciler izleyenlere duygulu anlar yaşattı.Gerçekleşen gösteriyi okul yönetimi, öğretmenler ve veliler büyük bir ilgiyle izlediler. 

Programın sonunda öğrenciler öğretmenleriyle ve velileriyle doğaçlama olarak vals yaptılar.

Yer yer ayakta alkışlanan öğrencilerin yılsonu gösterilerinin gerçekleşmesinin ardından veliler çocuklarıyla fotoğraf çektirdiler.

Konferans salonu girişinde “mutluluk gözyaşlarınız için” yazılı kağıt mendillerden alan veliler, duygulu ve gururlu bir şekilde çocuklarıyla birlikte konferans salonundan ayrıldılar.

trakyagazetesi- aden2

Muhabir: Özge Ebecek

Editör: Trakya Gazetesi