AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları kapsamında herkese ulaşmaya, herkesin elini sıkmaya gayret ettiklerini söyledi. 
Tekirdağ’ın çok fazla yatırıma ihtiyacı olduğunu, seçmenin de bunu çok iyi bildiğini ifade eden Yüksel, seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahsetti. 

CHP'li belediyeleri eleştiren Yüksel, “Altyapıyı, susuzluğu, çarpık yapılaşmayı konuşuyoruz. Kentsel dönüşümle alakalı bir tane çivi çakılmadığını Hatay'da gördüm. Depremden bir gün sonra ekibimizle birlikte oradaydık. Tekirdağ da deprem kuşağı hattında. Şehirde buram buram hissediyoruz. Ulaşım yok, altyapı yok. 10 yıldır büyükşehirde 10 milyar bütçemiz var maalesef koca bir sıfırız” diye konuştu. 

“SU KONUSUNDA YATIRIM YAPILMADI”

Ülkü Ocaklarından Vali Soytürk’e ziyaret Ülkü Ocaklarından Vali Soytürk’e ziyaret

Tekirdağ’ın önemli miktarda suya ihtiyacı olduğunun altını çizen Yüksel, şöyle konuştu:
“85 milyon metreküp suya ihtiyacımız var. Konutlarda kullanılan suyun yüzde 80'i yeraltından çekiliyor. Bir o kadar da OSB'miz var. 14 OSB'miz var, 410 bin sigortalı çalışanımız, 1 milyon 250 bin nüfusumuz, 11 ilçemiz, 373 mahallemiz var. Bu illin suyunun çoğunluğu yüzde 80'i yeraltından çekiliyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bizim hesaplarımıza göre büyük bir susuzlukla ve kuraklıkla karşı karşıyayız. 10 yıldır bu konuyla ilgili maalesef bir tane yatırımı olmayan bir kentte yaşıyoruz.”

Tekirdağ'da milattan önce bir belediye anlayışı olduğunu savunun Yüksel, “Depremle ilgili bir tane icraatı olmayan bir kent ve 10 milyar gibi devasa bütçesi olan bir büyükşehir” ifadelerini kullandı. 

"ÇORLU’YU İL OLMAYA ADAY YAPACAĞIZ”  
Cüneyt Yüksel, Çorlu'da vatandaşların 1960'lardan beri il olma hayaliyle yaşadıklarını ifade etti. 
İlçenin nüfusunun yaklaşık 300 bin olduğunu aktaran Yüksel, şunları kaydetti “Birçok ilden çok daha büyük bir ilçe. Hem İstanbul'un hem Avrupa'nın komşusu. Buradan ben de bütün hemşehrilerimize müjde vermiş olayım. Biz Allah nasip ederse Çorlumuzu şehir planlaması yapılmış, kentsel dönüşümüne hızlıca başlamış, ilçeler arası kesintisiz ulaşımı ucuz ve konforlu hale getirmiş, ilçe içi trafik ve otopark sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırmış, su ve kanalizasyon altyapısını tamamlamış, kısacası il olmaya aday en hazırlıklı kent yapmak istiyoruz 3 yıl içerisinde.”

"SUDA İNDİRİM VAADİ“ 
Cüneyt Yüksel, Tekirdağ’da vatandaşların Türkiye'nin en pahalı sularından birini kullandığını aktardı. 

Kentte kayıp kaçak oranının yüzde 40 olduğunu, bunun da belediyenin çalışmamasından kaynaklandığını belirten Yüksel, “Bunu da vatandaşımızın sırtına yüklüyorlar.1 Nisan'dan itibaren kayıp kaçak oranımız kadar su bedellerinde indirim yapacağız. Bizim hatamızı da bundan sonra size fatura etmeyeceğiz. Ben çok çalışacağım kayıp kaçak oranını düşüreceğim. Su sorununu kökünden çözeceğiz. Allah nasip ederse biz Meriç Nehri'ni Tekirdağ'a taşımak istiyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi