Bazı yollar trafiğe kapatılacak Bazı yollar trafiğe kapatılacak

Trakya Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak Karaağaç Yerleşkesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fidan Dikim Töreni, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi KADEM Edirne İl Temsilcisi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu ile senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet’in 100. yılı olması münasebetiyle bu yıl gerçekleştirilen törenin oldukça önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Rektör Tabakoğlu, Türk milletinin 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde ayağa kalkarak Cumhuriyet'i kurduğunu belirtti.
Tabakoğlu, şunları kaydetti:

“Bizlere her köşesinde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana dünyamızın sembolü ezanların çınladığı, milli egemenliğin hâkim olduğu bir vatan bıraktılar. Tüm zorlukların aşılmasıyla bizlere bırakılan bu emanet, şanlı Cumhuriyetimiz bugün 100 yaşında. Trakya Üniversitesinde her 29 Ekim'de bir fidan dikilir, o fidan geleceğe ve güzel günlere büyür. Cumhuriyetimizin 75. yılından itibaren devam eden bu geleneği hep birlikte bugün de yaşatıyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneği ve kurduğu 16 büyük Türk devleti ile dünyaya yön veren aziz Türk milleti, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceği inşa etmeye ve kutlu yürüyüşüne devam edecek.” 

Türkiye'de yaşayan 86 milyon kişinin bugün çok gururlu olduğunu belirten Vali Yunus Sezer, “Bizler 100 yılda bir gelecek kutlamaya şahitlik ediyoruz. Bu yalnızca 100 yılı kutlamak değil, bu 100 yıla nasıl geldiğimizi anlamakla da alakalı. Hepimiz, bu Cumhuriyet’in ne kadar büyük fedakârlıklarla kurulduğunu çok iyi biliyoruz. Bir taraftan sahip olduğumuz bu devlete ve millete bütün varlığımızla sahip çıkarken, bu önemli eserin nasıl ileriye doğru götürülmesi gerektiğine de hep beraber karar vereceğiz. Bize düşen ikinci 100 yılı daha ileriye götürmek. Bilimde, sanatta, eğitimde, sporda, sanayide her alanda çok güzel insanlar yetiştireceğiz. İnşallah gelecek nesiller nice yüzyılları bu şanlı bayrağın altında Türkiye Cumhuriyeti olarak kutlayacak." dedi.

Konuşmaların ardından 100. yıl çam fidanı toprakla buluşturuldu. Çocuklar ve katılımcılar tarafından fidana can suyu verildi. Cumhuriyetin 100. yılı anısına düzenlenen fidan dikim etkinliği kapsamında ayrıca Vali Sezer, Rektör Tabakoğlu ve protokol tarafından, Karaağaç Yerleşkesi’nde düzenlenen “Karaağaç Öğrenci Sanat Buluşması” etkinlikleri ve “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Ressam 100 Portre Sergisi” ile Trakya Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi de ziyaret edildi.

Kaynak: Haber Merkezi