İlham veren kadınların başarı hikayeleri anlatıldı İlham veren kadınların başarı hikayeleri anlatıldı

Çorlu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, emlak vergisi (bina, arsa ya da arazi), çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi ve iş yeri ruhsat beyanında bulunmak için artık belediyeye gitmeye gerek yok. Beyanda bulunmak isteyen vatandaşlar işlemlerini E-Beyan uygulaması üzerinden kolaylıkla yapabilecek.

Çorlu Belediyesi, vatandaşların belediyeye gelmeden işlemlerini halledebilmeleri için E-Beyan uygulamasını hizmete sundu. Emlak vergisi (bina, arsa ya da arazi), çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi ve iş yeri ruhsat beyanında bulunmak isteyen vatandaşlar E-Belediye uygulamasına girerek başvuru işlemlerini kolaylıkla yapabilecek. Vatandaşlar emlak vergisi beyanını E-Devlet üzerinden de gerçekleştirebilecek.

E-BEYAN İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Belediyeye emlak vergisi (bina, arsa ya da arazi), çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi ve iş yeri ruhsat beyanı vermek için “E-Belediye” sayfasındaki beyan türünü (emlak, çevre temizlik, ilan reklam) seçerek gelen formu eksiksiz olarak dolduracak ve ardından gönder butonuna basarak işlemi tamamlayacaklar.
Vatandaşlar tarafından yapılan beyanname başvuruları belediye görevlisi tarafından kontrol edilecek ve başvurulara ait bilgiler ışığında gerekli işlemler yapılacak. Gerek görüldüğü takdirde telefon ya da e-posta yoluyla işlem hakkında geri dönüş sağlanacak, ihtiyaç duyulan evraklar posta, faks veya e-posta yolu ile talep edilebilecek.
Beyana yönelik tüm işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından beyanda bulunan vatandaşlar, e-belediye ekranından beyanına ilişkin bilgilere ulaşarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
E-Beyan işlemlerine aşağıdaki web linkleri üzerinden ulaşılabilir. 
E-Belediye: https://ebelediye.corlu.bel.tr/ebelediye
E-Devlet: https://www.turkiye.gov.tr/corlu-belediyesi

Kaynak: İlkay Danacılar