Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi

Vokal ve ritim gitarda Akif Alkan, elektrik gitarda Yusuf Kurtucu, davulda Halef Binici, prodüksiyonda ve klavyede Engincan Onar, bas gitarda Cenk Sinör’den oluşan Alternatif Rock grubu Mavi Gri, sevilen şarkılarını Çorlu için seslendirecek.
Mavi Gri, 8 Aralık Cuma günü 21.30’da Pikap Performans Çorlu’da sevenlerine müzik dolu bir gece yaşatacak. Biletler internet üzerinden 220 liraya satılıyor.

MAVİ GRİ HAKKINDA:
Mavi Gri, Türk bağımsız alternatif rock grubudur. 2016 yılında Akif Alkan ve Yusuf Kurtucu tarafından kurulmuş daha sonra ise gruba Halef Binici dahil olmuştur. Mavi Gri aktif olarak müzikal hayatına devam etmektedir. Gruba daha sonradan katılan Engincan Onar ve Cenk Sinör ile grup şu anki halini almıştır. Mavi Gri "Altüst Olmuşum", "Dünyanın En Güzel Kızı", "O Ben Olamam" ve "Ölümle Yaşam Arasında" gibi popüler parçalarıyla tanınmaktadır.
Toplamda beş üyeden oluşan grup üyelerinin pozisyonları şu şekildedir: Akif Alkan vokal ve ritim gitarda, Yusuf Kurtucu elektrik gitarda, Halef Binici davulda, Engincan Onar klavye ve prodüksiyonda ve son olarak Cenk Sinör bas gitarda pozisyon almaktadır. Grubun, kendilerini dinleyenlerle mesafeli bir ilişkiden ziyade aradaki görünmez duvarı kaldırmaları, özellikle vokalde dinlediğimiz Akif Alkan‘ın sosyal medyada hayranlarıyla olan samimiyeti, grup üyeleri ve hayranları arasında sağlam bir bağın oluşmasını sağlıyor.
2016 yılının aralık ayında dijital ortamda yayımladıkları Ben Sende Yandım adlı demo parçaları, oldukça yoğun ilgi gördü. Dinleyenlerin gösterdiği yoğun ilginin ardından grup, dijital ortamdan Papatyalar ve Odamda Hayalin Saklı adlı parçalarını yayımlayarak müzik dünyasında ilerlemeye devam etti.
Toplamda 11 şarkıdan oluşan, grubun ilk albümü İlkyaz Yağmuru, Fono Müzik etiketiyle 2018 yılının mayıs ayında dinleyenlerle buluştu. Aşk, ayrılık, neşe ve dinleyenlerin içini ısıtacak türden şarkıların yer aldığı albüm, sevenlerine geniş bir duygu yelpazesi sundu.
Grubun ikinci albümü, 20 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan Bostancı (Canlı) albümü. Bu albümde, grubun en bilinen şarkılarından birisi olan Dünyanın En Güzel Kızı, bir önceki albümde de dinlediğimiz ve grubun tanınmasında büyük role sahip Ben Sende Yandım, 2020 yılında yayımladıkları O Ben Olamam ve üç şarkı daha olmak üzere toplamda altı şarkının canlı versiyonları yer almaktadır.

Kaynak: Özge Ebecek