İlham veren kadınların başarı hikayeleri anlatıldı İlham veren kadınların başarı hikayeleri anlatıldı

Düzenlenecek etkinliklerle kadına şiddet ile mücadele farkındalığı oluşturulacak. Şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınlar anılacak. Ailenin korunması ve şiddet sonrası yasal yaptırımlar hakkında bilgi verilecek.  Kadın hakları hakkında dinleyiciler bilinçlendirilecek.
Çorlu Belediyesi, Çorlu Kent Konseyi ve Kadın Meclisi tarafından organize edilen program kapsamında; 22 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 12.00’de Önerler Mahallesi Muhtarlığı’nda “Şiddetin farkına var, mücadeleye destek ol!” temasıyla kadın söyleşileri gerçekleştirilecek. Söyleşide konuşmacı olarak Sosyal Hizmet Uzm. Pınar Dalkıran ve Hukukçu (Av.) Gülcan Sakallı yer alacak.
24 Kasım 2023 Cuma günü  saat: 10:30’da Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde “Şiddeti birlikte yeneceğiz” temasıyla Şiddet ile Mücadele Farkındalığı ve Bilgilendirme Etkinliği gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 12.00’de Çorlu Belediyesi öğretmenler Ormanı’nda “Sonsuza kadar unutma!” sloganı altında “Şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınların anısına fidan bakımı&dikimi” yapılacak. Ayrıca saat 13.00’te Çorlu’da bulunan Orion AVM’de “Kadın dayanışması yaşatır” başlığı altında şiddet ile mücadele farkındalığı ve bilgilendirme etkinliği gerçekleştirilecek.
25 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Çorlu Atatürk Meydanı’ndaki Çorlu Belediyesi Kitap Kafe’de “Kadın ve erkek, şiddeti yenecek” teması ile Motorsiklet & Bisiklet Korteji gerçekleşecek. Aynı gün saat 20.00’de  “yaşamda kadın” başlığı altında Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleşen müzik dinletisi, Zeynep Göçmez’in seslendirdiği şarkılarla kulakların pasını silecek. Sonrasında Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Hukukçu C. Ceren Zayim ve Hukukçu Nihal Zayim tarafından “Ailenin korunması, şiddet sonrası yasal yaptırımlar” konulu hukuk söyleşisi gerçekleştirilecek.
Akşam ise saat 21.30’da Balmumu Müzesi önünde  “Turuncuda Birleşelim” başlığı altında kadın dayanışması vurgulanacak ve saygı duruşu gerçekleştirilecek.

Kaynak: Özge Ebecek