Çorlu Belediyesi, Hürriyet ve Esentepe mahallelerinde şikayet üzerine Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne alınan sokak köpekleri hakkında açıklama yaptı. 
18 Aralık Pazartesi günü sabah saatlerinde Hürriyet ve Esentepe mahallelerinde yaşayan vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine yapılan inceleme ve kontroller neticesinde, bahse konu köpeklerin küpeli ya da küpesiz olmak üzere alınarak Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne alındığı belirtilen açıklamada, “Şikayete konu sokak köpeklerinin alınması esnasında hayvanseverlerce sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından konunun tüm vatandaşlarımız nezdinde daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla açıklama yapılması hasıl olmuştur” denildi. 

Çorlu’ya yeni okul yapılıyor Çorlu’ya yeni okul yapılıyor

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Söz konusu videoda görülen köpek alma faaliyeti, ilçemiz genelinde gerçekleştirilen bir faaliyet olmayıp Hürriyet ve Esentepe mahallelerimize özgü bir uygulamadır. Hürriyet Mahallesi’nde özellikle belirli bölgelerinde artan küpeli ve küpesiz köpek nüfusu sebebiyle yüzlerce şikayet çağrı merkezimize ulaşmıştır.
Bu şikayetler incelendiğinde, bölgede sayısı artan köpek nüfusu sebebiyle vatandaşlarımızın günlük güzergahlarını kullanamadığı, saldırı vakalarının yaşandığı, vatandaşlarımızın bazılarının yaralandığı görülmüştür. Ayrıca artan nüfus sebebiyle köpeklerin birbirlerine de zarar verdiği, sokak kedilerinin ölümüne sebep olduğu ve dışarıda gezdirilme esnasında sahipli köpeklerin de yaralandığı saptanmıştır. Bu bölgedeki köpeklerin sayısının, çevrede ikamet eden vatandaşlarımızın ve diğer hayvanların yaşamına bir tehdit oluşturacak düzeye gelmiş olması sebebiyle köpek alma faaliyeti gerçekleştirilmektedir. Faaliyetler sonucunda alınan köpekler hayvan bakımevimize getirilmektedir. Küpesiz durumda olan köpeklerin kısırlaştırılma, aşılama ve işaretleme gerçekleştirilmektedir. Bu işlemleri gerçekleşen veya daha önce gerçekleşmiş köpekler sahiplendirilmeye çalışılacak, sahiplendirilemeyenler ise uygun bir yer bulunana kadar bakımevimizde yaşamlarını sürdüreceklerdir. Bu süre içerisinde söz konusu köpeklerin hayvan bakımevimizde ziyaret edilmesinde ya da sahiplenilmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Gerçekleştirilen faaliyetler hakkında ilçemizdeki hayvansever vatandaşlarımızın da bilgisi bulunmaktadır. Alınan küpeli hayvanların tekrar özgür bir şekilde yaşamını sürdürebilmeleri için hayvansever vatandaşlarımızla eşgüdümlü bir çözüm üzerine çalışılmaktadır.”

Kaynak: Özge Ebecek