Tekirdağ ihracatın lokomotifi oldu Tekirdağ ihracatın lokomotifi oldu

Antalya’da 20-27 Ocak’ta düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası’nda iki Türkiye 3.’lüğü ve bir Türkiye 6.’lığı elde eden Çerkezköy’ün satranç ustaları Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.
 
Satranç İlçe Temsilcisi Ceylan Aslan, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Satranç Antrenörü Remzi Yakut ile Akay’ı ziyaret eden Çerkezköy’ün başarılı satranç ustaları, hedeflerinin Satranç Milli Takımı’nda önemli başarılar elde etmek ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydettiler.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDULAR

Antalya’da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası’nda 7 Yaş Kızlar kategorisinde Kumsal İşlek’in Türkiye 3.’sü, 9 Yaş Kızlar kategorisinde Elif Dila Kebir’in yine Türkiye 3’lüğü elde ettiğini belirten Ceylan Aslan, “Kumsal ve Elif Dila’nın Türkiye üçüncülüğü elde ettiği şampiyonada 15 Yaş Genel kategorisinde ise Ege Yiğit Çelik Türkiye 6’sı olarak Satranç Milli Takım Havuzu’na seçildiler” dedi.

Çerkezköy’de son yıllarda satranca büyük ilgi olduğunu ve Çerkezköylü satranç ustalarının Türkiye genelinde önemli başarılar elde ettiğini belirten antrenör Remzi Yakut ise “Çerkezköy Belediyesinin düzenlediği satranç turnuvaları ve verdiği eğitimler sayesinde çocuklarımız ve gençlerimiz satranca büyük ilgi gösteriyorlar. Her geçen gün artan bu ilgi sayesinde sporcularımız önemli başarılar ve dereceler elde ediyor” diye konuştu. 

Yakut, satranç sporuna verdiği destek ve katkılardan dolayı Akay’a teşekkür etti.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği başarılar ile Çerkezköy’ü gururlandıran başarılı satranç sporcuları Kumsal İşlek, Elif Dila Kebir ve Ege Yiğit Çelik’i tebrik eden ve başarılar dileyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Antalya’da kentimizi en iyi şekilde temsil eden ve Milli Takım havuzuna seçilen sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini tebrik ediyor, daha nice büyük başarılara imza atmalarını temenni ediyorum. Spora ve sporcuya desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi