Tekirdağ 2. Amatör’de maçlar nefes kesti Tekirdağ 2. Amatör’de maçlar nefes kesti

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 18. hafta mücadelesinde Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Emlak Konut Gelişim’i ağırladı. Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı deplasman ekibi son saniyelerde kazanmayı bildi.
Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı sayılarla başladı. Mücadelenin ilk periyodu konuk ekip Emlak Konut Gelişim’in 21-20’lik üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci periyotta savunma sertliğini artıran konuk ekip Emlak Konut Gelişim, Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne kolay sayı şansı tanımazken konuk ekip Emlak Konut Gelişim farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Bu oyunla Emlak Konut Gelişim ilk devreyi ise 44-35 üstün tamamladı.
Karşılaşmanın üçüncü periyodun da rakibine kolay sayı şansı vermeyen Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sayı bularak aradaki sayı farkını indirmeye çalıştı. Konuk ekip Emlak Konut Gelişim’in sık sık hatalarını iyi değerlendiremeyen Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü eline geçen fırsatları da kullanamadı ve periyodu konuk ekip Emlak Konut Gelişim 56-49 üstün tamamladı.    
Karşılaşmanın final periyodu ise müthiş çekişmeye sahne oldu. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bulduğu sayılar ile farkı beş sayıya kadar indirdi. Rakibini sık sık hataya zorlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü maçın bitimine 28 saniye kala 63-62 öne geçti. 
Emlak Konut Gelişim 13 saniye kala bulduğu sayı ile karşılaşmada tekrar öne geçti. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü son hücumda hata yapınca bir sayı daha bulan Emlak Konut Gelişim karşılaşmadan da 66-63 galip ayrıldı.

Kaynak: İlkay Danacılar