CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Volkan Nallar, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin ve parti teşkilatı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
CHP heyeti; Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Meclis Başkanı Hakan Şık, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları, Meslek Komite Üyeleri ve Genel Sekreter V.
tarafından karşılandı.
Cengiz Günay, ziyarette yaptığı konuşmada, -Cumhuriyet’in 2. yüzyılına girilen bu yeni dönemde sorumlulukların bilincinde olarak yetkili organlarda görev alan 104 asil 104 yedek üye olmak üzere 208 kişilik ekiple Tekirdağ ve ülkenin gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. 
Günay, şunları kaydetti:
“Tekirdağ ve Türkiye ekonomisinin bilimsel ve teknolojik sıçrama ile orta gelir tuzağından çıkması endüstri 4.0 çağına  uygun; akıllı toplum – akıllı kent – akıllı yönetişim sistemlerinin kurulması- öğrenen kurumlar – öğrenen kentler – öğrenen toplum sistemine
geçilmesinin zaruri olduğunu düşünüyorum.
2024 – 2029 döneminde ülkemizi ve dünyayı etkileyecek en önemli gelişme dijitalleşme olacaktır. Dijital toplum, dijital ekonomide açık ve şeffaf olma kurumların ve toplumun sürekli öğrenme kültürünü geliştirmesi, vatandaşı aktif yapan doğrudan katılımcı yönetim sistemlerini geliştirmesi hayati önem taşıyacaktır.  Bu nedenle Tekirdağ 4.0 vizyonu Büyükşehir Belediyemiz tarafından sahiplenmeli ve daha detaylı bir plan ile yaşama geçirilmesi hedeflenmelidir.
Odamızın yerel yönetimlerden beklentileri; siyasi partilerimiz, belediye başkan adaylarımız ve belediye meclis üyesi adaylarımız tarafından dikkate alınarak geliştirilmelidir. Tekirdağ’ın bu bakış açısıyla güçlü bir ortak vizyon ve gerçek bir birliktelik kültürü ile yeni
döneme damgasına vurmalıdır. Bu kapsamda Tekirdağ 4.0 Vizyonunda bazı tespit ve önerilerimizi sizlere aktarmak
istiyorum.

•       Kent 4.0
•       Tarım 4.0
•       Turizm 4.0
•       Ticaret 4.0
•       Sanayi 4.0
•       Lojistik 4.0
•       Dijitalleşme
gibi ana başlıklar altında küresel trendleri inceleyerek şehrimizin güçlü ve zayıf yönleri ile tehdit ve fırsatlarını ortaya koymamız gerekiyor. Bizlere bu çalışmayı yaptıran temel sebepler ilçeler arası gelişmişlik farklılıklardır. Örneğin Hayrabolu ilçemiz ile Çorlu ilçemiz arasındaki gelişmişlik farkı neredeyse 30 kattır.”

Cengiz Günay, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Tekirdağ 4.0 çalışmaları içerisinde 7 ana başlık üzerinde 70 alt başlık belirleyerek Tekirdağ’ın vizyonunu oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Eksiğimiz olan tek şeyin; şehrimizin gelişimi için “ortak akıl” olduğunu vurgulamak istiyorum.
Türkiye’de yaşam kalitesinin nispeten iyi olduğu az sayıda şehir var. Bu şehirlerden bir tanesi Tekirdağ’dır. Dünya yapay zekayı, nesnelerin internetini, karanlık fabrikaları hayatına sokarken, Tekirdağ’ın bu değişim sürecinden uzak kalması, istenmeyen verilerle ve güncellenmeyen hedeflerle yürümesi düşünülemez. Tekirdağ’ın 4.0 çalışmalarına ve bu değişime uyum sürecini, ayrıca bu süreçte hangi adımların atılması gerektiğini ortaya koymayı hedeflemelidir. 1889 yılında Remzi Efendi tarafından; Ticaret, Ziraat ve Sanayi Odası olarak kurulan ve
Cumhuriyet sonrası 1925 yılında resmi olarak kuruluşu gerçekleşen, önümüzdeki yıl 100. yaşına girecek olan odamıza yapmış olduğunuz ziyaretten bizleri dolayısıyla memnun etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 2024 – 2029 yıllarını kapsayacak yerel yönetim seçimlerinin, şehrimize, ülkemize ve partinize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

“Tekirdağ’a 13 milyarlık kaynak sunduk” “Tekirdağ’a 13 milyarlık kaynak sunduk”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de ev sahipliğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu ve Meclisine çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Haber Merkezi