Tekirdağ’da yaşanan sağanak en fazla çiftçileri sevindirdi. Çiftçiler yağışın etkisiyle tava gelen toprağa buğday ekmeye başladı.  “Türkiye’nin buğday ambarı” konumundaki Tekirdağ’da ilk buğdaylar toprakla buluşurken, çiftçiler yağışların devam etmesini umut ediyor.

Yağcı Mahalle Muhtarı Mehmet Katırcı, yaptığı açıklamada, yağışların yeteri kadar yağmasa bile çiftçiyi sevindirdiğini söyledi. 

Kışlık ürünler buğday ve arpanın ekimini yapmaya başladıklarını belirten Katırcı, şöyle konuştu:
“Kurak bir yıl geçiriyoruz. Küresel ısınmadan dolayı ülkemiz ve dünyada kuraklık etkili oluyor. Geçen yıl ayçiçeğinde kuraklıktan dolayı sorunlar yaşadık. Bazı üreticiler dekarda 50-60 kilogram verim aldı. Ayçiçek ektiğimiz yerleri bu yıl buğday için hazırladık ve ekime başladık. İnşallah bu yıl yağışlı bir sezon olmasını temenni ediyoruz. Bütün çiftçilerimiz için güzel bir yıl olur inşallah. Bin dekar alanda buğday ve arpa ekimi yapacağız. Yağmurun ardından ekimlerimizi yapıyoruz. Yağmurlar çok fazla değildi ama toprak hazırlanması için iyi oldu’’ İfadelerini kullandı. 

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ise Tekirdağ’da metrekareye 30 kilogram yağış düştüğünü anlattı. 

“Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı “Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı

Yağmurun ardından zamanı geldiği için buğday ekiminin başladığını aktaran Saygı, “Yağmurdan önce kuru toprağa buğday ekenler de oldu. Kanolaya da yağışlar iyi geldi. İnşallah yağmurların devamını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı