“Dünya barışını çocuklar sağlayacak” “Dünya barışını çocuklar sağlayacak”

Paylaşma, birlik ve beraberlik ayı ramazanda Kapaklı Belediyesi tarafından her mahallede kurulan Gönül Sofraları, Pınar Bulvarı’nda kuruldu. Kapaklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen prestij cadde çalışmalarıyla baştan sona yenilenen ve modern bir görünüme kavuşan Pınar Bulvarı boyunca kurulan Gönül Sofralarında 5 bin kişi bir araya gelerek iftar yaptı.
PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ KONUK OLDU
İftar programı sunucu İmran Özaydın’ın ilahi ve ney dinletisi ile başladı. Ardından İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, birbirinden güzel sohbetlerini Kapaklı halkı ile paylaştı. Sohbetin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Karataş’a plaket takdim etti.
"RAMAZANIN MANEVİ İKLİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ"
İftar öncesi gönül sofralarını gezerek vatandaşlarla selamlaşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 “Kardeşlik ve komşuluk ilişkilerinin güçlü olduğu, her bölgeden insanımızın huzur içerisinde yaşadığı değişen ve gelişen ilçemizde her mahallemize gönül sofralarımızı kuruyor, aynı sofrada buluşuyoruz. Kıymetli hocalarımızı misafir ediyor, ilahi dinletileri, ney dinletileri, semazen gösterileri ile ramazanın manevi iklimini hep birlikte yaşıyoruz. Toplumsal dayanışma, paylaşma, yardımlaşma ve sevgi bağlarının güçlendiği, hoşgörünün arttığı Ramazan-ı Şerif’in hayırlara vesile olmasını diliyor, tuttuğumuz oruçların, ettiğimiz duaların, yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” 
“KENTİMİZE DEĞER KATAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”
Çetin, şu ifadeleri kullandı:
 “Kentimize yakışır bir görünüme kavuşturduğumuz ilçemizin can damarı Pınar Bulvarı’nda bir iftar programında daha biriz, beraberiz. Son 5 yılda her işimizde öncelikle birlik ve beraberliğimize vurgu yaptık, önce kapaklı anlayışıyla hareket ettik. Üstyapı, park ve yaşam alanları, sosyal hizmetler, eğitim, spor, kültür, sıfır atık ve çevre gibi geniş yelpazede önemli hizmetlere imza attık. Kentimize değer katan projeleri hayata geçirdik. Günlük değil geleceğimize yönelik adımlar attık. Daha yaşanılabilir bir Kapaklı için var gücümüzle çalıştık. Pandemi ve deprem gibi toplumumuzu derinden sarsan olaylarla karşı karşıya kaldık. Pandemiyle mücadele ettik, deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalıştık. Bu zorlu süreçlerle birlikte kentimizin kronik sorunlarını çözdük, geleceğe yönelik adımlar attık. Birçok projemizin altyapısını hazırladık, mülkiyet sorunlarını çözdük, inşallah yeni dönemde hızlıca hayata geçireceğiz. Sükunet, huzur ve kardeşlik içerisinde bir seçim atmosferi diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin.” 
Çetin’in konuşmasının ardından semazen gösterisi yapıldı. Ardından İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın duası ve ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

Kaynak: Haber Merkezi