Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçenin çeşitli bölgelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Akay incelemelerine, Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’ndan başladı. 
Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Memiş de Akay’a eşlik etti.  Akay, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada,  Çerkezköy’de Halk Ekmek Büfe sayısının 13’e ulaştığını belirterek, “Bağlık Mahallemizin diğer yakasına da halk ekmek büfesi açtık. Şu an itibarıyla 13 farklı noktada 35 bin ekmeği her gün vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” dedi. 

Sokakta düğün yapılmayacak Sokakta düğün yapılmayacak

Halk Ekmek Fabrikası’nda yalnızca beyaz ekmek üretilmediğini belirten Akay, “Tesisimizde dört çeşit ekmek üretiyoruz. Vatandaşlarımızın uzun zamandır ihtiyaç gördüğü fabrikamızda günlük 35 bine yakın ekmek üretiyoruz. Sağlıklı ve ucuz ekmeği halkımıza ulaştırıyoruz. 220 gram ekmeğimizi enflasyona rağmen 4,5 TL’den satmaya devam ediyoruz” diye konuştu.  

BÜFE SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Halk Ekmek Fabrikası’nın Çerkezköy’de kurulması için büyük mücadeleler verildiğini aktaran Akay, şöyle konuştu:
“Son 9 ayda bu noktaya kadar ulaştık. Bu sonucu görmekten çok mutlu ve gururluyum. Uzun yılların mücadelesinin bu sonuca vardığını görmek benim için çok sevindirici. Önemli olan noktaları biraz daha arttıracağız. Hedefimiz büfe sayısını 17-18 belki de 20’ye kadar çıkartmak. Şu anda fabrikamızın 50 bin ekmek üretme kapasitesi var. Hedefimiz bunu daha da yükseltmek. Uzun yıllar Çerkezköy’e ve vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde vatandaşımızın ekonomilerine katkı sağlamanın da ayrıca gururunu yaşıyoruz" 

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Halk Ekmek Fabrikası incelemesinin ardından Vahap Akay, Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. 
Buradaki incelemelerinde Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım da Akay’a eşlik etti. 
23 Nisan Çocuk Oyun Parkı girişinde sıcak asfalt çalışmalarının sürdüğünü belirten Akay, “Yol ve kaldırım gibi üst yapı çalışmalarımız kentimizin ihtiyaç duyulan noktalarında devam edecektir” dedi. 

DÜĞÜN SALONLARIMIZ ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILACAK
Akay daha sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde devam eden düğün salonu  çalışmalarını inceledi. Yıldırım Beyazıt ve Kızılpınar Atatürk mahallesinde yapımına başlanan düğün salonlarında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Akay, “Her iki düğün salonumuzda da kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. İnce işçilikleri devam ediyor. Yaklaşık bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni düğün salonlarımızı, inşaat çalışmalarının tamamlanması ve çevre düzenlemelerinin gerçekleştirilmesinin ardından Çerkezköylü hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı. 
 
VELİKÖY EK HİZMET BİNASI’NDA ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ
Akay’ın son durağı ise Veliköy Ek Hizmet Binası oldu. 
Veliköy Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda olan binada çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Akay, şu ifadeleri kullandı:
“1990’lı yıllarda Veliköy Belediye Hizmet Binası olarak tasarlanan binayı gençlerimize ve çocuklarımıza hizmet vermeye yönelik bir alan haline dönüştürüyoruz. Kısa sürede tadilat çalışmalarımızı tamamlayarak atıl durumda yıllarca bekleyen binayı içerisinde etüt salonları, atölye alanları ve çocuk akademisi olacak şekilde Veliköy’deki gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine açacağız.”

Kaynak: Özge Ebecek