Öğretmen Akademileri başlıyor Öğretmen Akademileri başlıyor

Hayatını yağlı güreşlere adayan Süleyman Kaplan, vefat etti. Cenazesi bugün Avcılar Ambarlı Camisi’nden öğle namazında kaldırılıp memleketi Tekirdağ Merkez Çanakçı Köyü Mezarlığı’na defnedilecek. 
SÜLEYMAN KAPLAN 
Tekirdağ’a bağlı merkez Çanakçı Köyü’nde 2 Temmuz 1944 tarihinde doğdu. Güreş sporuna çok küçük yaşlarda düğün güreşlerinde başladı. Askerlik görevine Kütahya 9’uncu Jandarma Er Eğitim Alayı’nda başladı ve askeri spor etkinliklerde güreşlere katıldı. Kendi kilosunda birinci oldu. Asker ocağında sevilen bir güreşçiydi. Askerlik bitiminde güreş sporuna devam edebilmek için İstanbul’a gitti. İstanbul Fatih de telefon idaresinde işe başladı. İstanbul Güreş İhtisas Kulübü’nde antrenmanlara başladı. Antrenörü merhum Servet Meriç elinden tuttu. Serbest güreşte 87 kilo’da İstanbul birincisi oldu. Minder güreşlerine devam ederken yağlı güreşleri düşünüyordu. 1968 yılında evlilik yapınca Bayrampaşa ilçesine yerleşti ve Bayrampaşa’da Kerim Çakır ile tanıştı. Ondan birçok şeyler öğrendi. Bu arada P.T.T.’den istifa edip Bayrampaşa Belediyesine güreşçi olarak girdi. Bayrampaşa Belediye Başkanı rahmetli Muzaffer Öztekin güreşe olan sevgisinden dolayı iki yıl boyunca kendisine destek oldu. Daha sonra Karayolları 17. Bölge’de göreve başladı. Haliç Tersanesi’nde antremanlara katılıyordu ve oradaki hocası Olimpiyat Şampiyonu Haydar Zafer idi. İstanbul’dan İzmir’e güreş antrenmanları yapmak için gidiyordu. İzmir’de müsabakalarda çok başarılı oldu.
Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ilk defa 1968 yılında Küçük Orta Büyük Boy’da güreşti. 1976 yılına kadar Büyük Orta Boy’da güreşmeye devam etti. 1977 yılında Başaltı Boyunda güreşmeye başladı ve başarılı oldu. 1978 yılında başarıları devam etti. Hakem kararıyla o yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Boyu’nda güreşti. 11 yıl boyunca Kırkpınar’da başa güreşti. 
Eski başpehlivan Göçmen Süleyman ile güreş organizasyonları yapmaya başladı. 1989 yılında aktif güreşi bıraktıktan sonra yağlı güreşi yaygınlaştırmak için organizasyonlara önem verdi. Belediyeler ve emiyetlerle iş birliği yaparak yağlı güreşimizi yaygınlaştırmaya çalıştı. Yüzlerce organizasyona imza attı. 
Birinci sınıf kule hakemliği yaptı. 1998-1999 Kırkpınar Yağlı Güreşleri yılların da Geleneksel Sporlar Federasyon Başkanlığı’nda Organizasyon Komite Başkanlığı yaptı ve teknik komite de yer aldı. Avrupa ve Balkanlar da yağlı güreşimizi tanıtmaya devam etti. Rahmetli Tekirdağ’lı Başpehlivan Hüseyin’den sonra Tekirdağ’lı Başpehlivan Süleyman olarak Tekirdağ’ı  güreşlerde temsil etmeye devam etti.

Kaynak: İlkay Danacılar