Edirne'de gül hasadı Edirne'de gül hasadı

Recep Gürkan, mesajında, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu, 24 Ocak 2001 günü şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ve geçirdiği rahatsızlık sonucu 24 Ocak 2007 tarihinde vefat eden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i özlemle andıklarını söyledi.
Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz savunucusu, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci, yazar Uğur Mumcu'yu vefatının yıl dönümünde özlemle andıklarını belirten Gürkan, şunları kaydetti:
“ Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adamış; Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele vermiştir. O, kocaman bir yüreğe, cesur bir kaleme sahipti.  Özgürlükten, demokrasiden ve Cumhuriyet’ten asla vazgeçmedi. O, Türkiye'nin kaybettiği en büyük değerlerden birisiydi. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı aydınlanma devriminin yılmaz savunucusu, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı cesur bir gazeteciydi. 24 Ocak 1993 tarihinde alçakça bir suikast sonucu kaybettiğimiz Cumhuriyet tarihinin en dürüst, en yürekli, en devrimci gazetecilerinden Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyorum.” 
“GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANIYORUM”
Gürkan ayrıca görev yaptığı Diyarbakır’da halkın sevgisini kazanan ve alçak bir saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı da saygıyla andıklarını söyledi. 
Gürkan, “Gaffar Okkan,  vatan ve millet aşkıyla yürüttüğü mesleğinde pek çok başarıya imza atmış, görev yaptığı her yerde halkın gönlünde adeta taht kurmuştu. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüten Gaffar Okkan, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hainler tarafından 24 Ocak 2001’de şehit edildi. İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyor, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü eylemi bir kez daha nefretle lanetliyorum” dedi.
İSMAİL CEM’İ ANDI
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 24 Ocak 2007 tarihinde vefat eden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i de rahmet ve minnetle andıklarını belirten Gürkan, İsmail Cem’in Türk siyasi ve basın-yayın hayatında üstün mesleki meziyetlerinin yanı sıra insani yönüyle de daima hatırlanacak, önemli bir isim, örnek bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi