Edirne ve Kırklareli ilk 3’te! Edirne ve Kırklareli ilk 3’te!

Trakya RUBAFED Genel Başkanı Nihat Efe, federasyonlaşmanın daha güçlü bir kurumsallaşmayla kurumlar arası sinerji yaratacağını belirterek, “Derneklerle federasyon bir el ve parmaklar gibi bütündür. Her parmak çok önemlidir ama el olunca daha önemli ve çok daha güçlüdür” dedi

Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu (RUBAFED) ve Koşukavak Turizm firması tarafından
hazırlanan “Mustafa Kemalin İzinde Balkanlar Belgeseli Tekirdağ Galası” Yahya Kemal Beyatlı
Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Programa Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Alparslan Kurtoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, Tümgeneral Hüsmen Akdeniz, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cebeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, NKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ökkeş Narinç, Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Melek Tabak, İzmir Trakyalılar Derneği Genel Başkanı Bahattin Kılıç, Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Bayol ve Genel Sekreter Muzaffer Çevik ile Tekirdağ Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serdar Koç, Genel Sekreter Birol İlhan ve vatandaşlar katıldı. 

Galada konuşan Trakya RUBAFED Genel Başkanı Nihat Efe, Balkan savaşlarında çok büyük acılar yaşandığını söyledi. Bu dönemde etnik temizlik uygulanmaya çalışıldığını belirten Efe, şöyle konuştu:
“Bizim milli marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy, Balkanlıdır. Bugün bu mekana adı verilen Yahya Kemal Beyatlı da Balkanlıdır, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Balkanlı olup Kurtuluş Savaşı’ndaki komuta kademesindeki komutanların %70 civarında Balkanlıdır.”

“AMAÇ SİNERJİ YARATMAK”
Efe, dernek yöneticilerine yönelik konuşmasında şunları kaydetti:
“Birleşmekten (federasyonlaşmaktan) amaç, daha güçlü bir kurumsallaşmayla kurumlar arası sinerji
yaratmaktır. Federasyon kimsenin rakibi veya alternatifi değildir. Derneklerle federasyon bir el ve
parmaklar gibi bütündür. Her parmak çok önemlidir ama el olunca daha önemli ve çok daha güçlüdür. Bazı dernek başkanlarının hala dernek-federasyon tanımlamasında tereddütlerin olduğunu üzülerek görmekteyim. Bunu aşmak için illa federasyon başkanı olmanıza gerek yok. Hizmet eden herkes zaten gönüllerimizin başkanıdır. Ülkemizde oynanan oyunların Rumeli’nin acı, kan ve gözyaşıyla şekillenmiş son iki yüzyılında yaşananlarla ne kadar benzediğini düşünerek ibretle ders alınmasını temenni ediyoruz. Dünya enerji kaynaklarının %70’i Türkiye’nin doğusunda, dünya enerji tüketiminin de %50’sinin Türkiye’nin batısında olduğunu hatırlayacak olursak üzerimizde oynanmak istenen oyunları daha iyi anlarız. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışını ve önde gelen ortak paydalarımızdan birini teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik girişimlerin hedefi bellidir. Dün Sevr Anlaşması’yla başaramadıkları Türkleri Anadolu’dan tasfiye etme planını bugün gerçekleştirmek istiyorlar. Özellikle günümüzde Türk kimliği üzerinde yaratılmak istenen tartışmalara şiddetle karşıyız.”
Ardından belgeseli hazırlayan yönetmen ve yapımcı firma yetkilileri sahneye davet edilerek plaket verildi.

Kaynak: Haber Merkezi