Omurilik felcine dikkati çekmek için koştular Omurilik felcine dikkati çekmek için koştular

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de yanlış uygulamalar nedeniyle özellikle son dönemde balık popülasyonunda ciddi oranda azalma yaşanıyor.  Bu durum fiyatların yükselmesine neden oluyor. 
Süleymanpaşa sahilindeki balıkçı tezgahlarında istavritin kilosu 250, hamsinin 200, deniz çuprası 400, deniz levreği 400 liradan satılıyor.

Balıkçı Ömer Marangoz, gazetemize yaptığı açıklamada, balık popülasyonunun giderek azalmasının fiyatları olumsuz etkilediğini söyledi. 
Uzak yerlerden balık getirmenin de maliyetli olduğunu anlatan Marangoz, şöyle konuştu:
“Balık nesli giderek azalıyor. Çok az miktarda balık avlanabiliyor. Karadeniz’de balık olsa da nakliye maliyetleri çok yüksek. Soğutuculu bir araç tutsan 25-30 bin liradan başlıyor. Bunun işçilik ve buz masrafı da oluyor. Bazı yerlerde zamanında bol miktarda olan balıklar buzhaneye konulmuş. Şimdi onlar buzhaneden çıkarılıp tezgahlara konuluyor. Ancak onlar taze olmuyor. Biz taze balık satıyoruz. Zaten bizim müşterimiz de bunu biliyor. Bir kez bayat balık satsak bir daha buraya gelmezler.”

Marangoz, deniz salyası haberlerinin de satışları olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Bu haberleri gören bazı vatandaşlar balığın zararlı olduğunu düşünüyor. Ancak böyle bir şey yok. Vatandaşlar rahatlıkla balık tüketebilirler” diye konuştu.

87916Edc Ad7D 4Aa5 871A 80510F5Efcc2

Kaynak: Özge Ebecek