Leyleğe kameralı takip Leyleğe kameralı takip

Program kapsamında öğrenciler 8.30’da okulun bahçesindeki Atatürk büstüne getirdikleri çiçekleri bıraktılar. Sonrasında tüm öğrenciler, bahçede sınıflarının bulunduğu alanda sıraya geçtiler. Programa hazırlanan öğrenciler ise bina içinde programın başlamasını beklediler.
Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bayrak gönderde yarıya indirildi. 
Süleymanpaşa İlkokulunda program 3’üncü sınıflardan Mira isimli öğrencinin Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını okumasıyla başladı. 
Tüm okul sessizce Atatürk’ün hayatını bir kez daha dinledi ve öğrendi. Sonrasında yine 3’üncü sınıflardan Deniz isimli bir öğrenci “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” adlı şiiri okudu. Ardından 3-B sınıfı öğrencileri kürsüye gelerek, tek tek Atatürk’ten özdeyişler söylediler. 
Atatürk’ün geleceğe ışık tutan sözleri, bir kez daha zihinlerde yankılandı. Daha sonra 3-E sınıfı öğrencileri “Mustafa Kemal Oratoryosu”nu sundular. “Ben Mustafa Kemal…” şeklinde başlayan dizeler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Programa şahit olanlar gözleri dolu dolu Atatürk’ü andı. Oratoryo bittiğinde, hoparlörlerden gelen “Atatürk karşınızda olsa ne yapmak isterdiniz?” sorusuna cevap verenlerin seslerinden oluşmuş duygulu sözler dinlendi. Bittiğinde 3-E sınıfı öğrencileri ellerindeki “Atam sen rahat uyu! Kurduğun Cumhuriyet biz gençlere emanet.” pankartlarını ve Türk bayraklarını kaldırdılar.

bf8861dc-2738-41b8-b6c9-4a8ad517db2f
Oratoryo bitiminde 3-B sınıfından Zeynep isimli öğrenci 10 Kasım isimli şiiri okudu. 3-A sınıfı “Fikirler Ölmez” şarkısını söyledi.
Süleymanpaşa İlkokulu Ata’sını gururla, özlemle ve minnetle andı. Program Atatürk konulu şiirlerin ve şarkıların okunmasıyla sona erdi.

c01b8d75-ff4c-4742-a369-54f2a6207057

Kaynak: Özge Ebecek