“Ulu çınarların” hayır dualarını aldı “Ulu çınarların” hayır dualarını aldı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Marmaracık Göl Restoran’da düzenlenen programa katıldı. 
Yüksel, konuşmasına, Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. 
Kendisinin de 10 Ocak doğumlu olduğunu belirten Yüksel, “10 Ocak günü benim için de çok anlamlı çünkü doğum günüm. Ergene’de 10 Ocaklarda tarihi projelere imza attık. Çünkü sıfırdan bir ilçe kurduk. Bunu hepimiz yaşadık, gördük biliyorsunuz” dedi. 
“ALT YAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK”
Yüksel, şöyle devam etti:
“Sağlık Mahallemizde altyapı yoktu, kanal yoktu yağmur suyu yoktu. 10 Ocak 2016 tarihinde temelini attık, bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde Sağlık Mahallemizin ve Yeşiltepe Mahallemizin altyapı sorunlarını çözdük ve akabinde ilçemize tam 200 kilometre parke taş yol yaptık. Çok kısmi yol sorunumuz kaldı. Bu dönem itibariyle Ergene’de kimse yol sorunu konuşmayacak. Yol yapacağız diyemeyecek. Aşınmaz tabakaları ve kısmi eksiklikleri var. Yaklaşık olarak yüzde 90 oranında tamamlandı ve Ergene’mizde yol sorunu kalmadı. Yine Velimeşe Mahallemizde Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’muzu ve Naim Süleymanoğlu Tesislerimizi 10 Ocak 2018 tarihinde hep beraber sizlerle açtık. Yine 2022 yılında Marmaracık Mahallemizde Atatürk Evi’ni 10 Ocak 2022 tarihinde sizlerle birlikte açtık. Tabii bunlar doğum günümde olan hizmetler. Ben Ergene halkına hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Halkımla iyi günde kötü günde beraber olmak benim için çok anlamlı ve çok duygulu anlar.” 
PROJELERİ ANLATTI
 Yaklaşan seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Yüksel, şu ifadeleri kullandı:
“Demokrasi bayramı başladı. Birçok aday adayı arkadaşımız var. Biz de aday adayıyız. Vatandaşımız yetki verirse yarım kalan hizmetlerimiz var. Şu anda devam eden projelerimiz var. Yulaflı Mahallemizde Sağlık Ocağı, muhtarlık, kooperatif binası ihalesi hazır inşallah çok yakında ihaleye çıkacağız. İnşallah temelini hep beraber atacağız. Yine Esenler Mahallemizde başladığımız proje sağlık ocağı, muhtarlık ve gençlik merkezi projemiz başladı, devam ediyor. Yeşiltepe Mahallemizde kapalı spor salonumuzu vaat etmiştik, temeli atıldı çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede gençlerimizin hizmetine açacağız.” 
“İMAR SORUNU ÇÖZLÜYOR”
Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“En önemlisi ilçemizin en büyük sorunu Yeşiltepe mahallemizin imar sorunuydu. Bugün itibarıyla Yeşiltepe’de imar sorunu çözülüyor. Buradan da bunun müjdesini veriyorum. Sizlerle birlikte olmaktan, bugünü birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum. İşleriniz hiç kolay değil. Çünkü haber takip etmek kolay değil. Yağmur demeden, çamur demeden, gece demeden, gündüz demeden çalışıyorsunuz. Gazeteciler gününüzü tekrar kutluyorum.”
Ergene’nin sıfırdan kurulan bir ilçe olduğunu aktaran Yüksel,  “Hazır bir ilçeyi yönetmek çok kolaydır. Ama bir kaşığımız, bir çatalımız bir el arabamız yoktu. 50 tane araç kazandırdık. Yaklaşık 200 kilometre yol, asfalt yollar, kapalı spor salonları, spor sahaları, yeşil alanlar, 82 tane park yaptık. Her mahallede projelerimiz var. Bizim ilçemiz eski köylerimiz, mahallelerimiz çok hizmet aldı, almaya da devam ediyor. Bizim eski köylerimiz Avrupa şehirleri gibi. Yeni dönem itibarıyla hayata geçireceğimiz projeler var. Siyaset kısmettir, nasiptir. Hayalleri olan insanlar başarılı olur. Bizim de hayallerimiz vardı. Karnemiz başarılı. Eksiklerimiz var. İnşallah onları da bu dönemde tamamlayacağız. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“YANLIŞ DAVA AÇILDI”
Soruşturma iznine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı:
 “Geçen gün ulusal basına çıkan bir konu vardı onun da açıklamasını yapayım. Tekirdağ büyükşehir yasaları ile yönetiliyor. 2013 yılında büyükşehir yasaları tanımlandı. Altyapı, kanal, yağmur suyu, itfaiye hizmetleri, mezarlık hizmetleri, ilçelerde büyükşehir yapar ibaresi ile çıktı bu yasa. Bize açılan davanın yanlış açıldığını ifade ediyorum. Bizim sorumluluğumuz olan bir durum ortada yok. Altyapı sularını toplamak yönetmek TESKİ yönetmeliğine tabi. Bunun buradan açıklamasını yapmak istiyorum. Arkadaşlarımız da bilsinler. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti sonuna kadar hakkımızı arayacağız. ”

Kaynak: İlkay Danacılar