Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından sunulan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2023 Yılı Teknik Destek Programı 01 Temmuz-Ağustos dönemi kapsamında destek almaya hak kazanan “Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi” başlıklı projenin sözleşmesi imzalandı.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, Trakya Kalkınma Ajansına ve Genel Sekreter Mahmut Şahin’e verdikleri destek için teşekkürlerini iletti. Ayrıca Rektör Tabakoğlu, projenin hayata geçmesini sağlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Erol başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Trakya Üniversitesi ile birçok önemli projeyi gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, projenin hayırlı olmasını diledi.

Müziğe yatkın dezavantajlı öğrencilerden konser Müziğe yatkın dezavantajlı öğrencilerden konser

PROJENİN AMACI

Akreditasyon süreçleri YÖK tarafından tüm ülke genelinde tavsiye edilen en öncelikli çalışmalardan biridir. Bu proje ile Trakya Üniversitesinde 2020 yılından beri hızlanarak devam eden kurumsal akreditasyon çalışmalarına katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Projenin temel amacı, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan bölümlerin akreditasyon süreçlerinin hızlanmasına katkı sağlamaktır. Proje kapsamında akademisyenler için “Akreditasyon ve Toplam Kalite Yönetimi” başlığı altında düzenlenecek eğitim sayesinde öğretim tasarımı ve ölçme değerlendirme süreçleri, program çıktıları, ders çıktıları, ders izlencelerinin tasarımı, süreç değerlendirme, sonuç değerlendirme, toplam kalite yönetimi, yönetişim vb. kavramlar üzerinde durularak, var olan soruların ve kavram karmaşalarının giderilmesi ile akreditasyon izleme süreçlerinin yürütülmesinde kolaylık ve destek sağlanması hedeflenmektedir.

Projenin uygulama sözleşmesi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalandı.

Kaynak: Haber Merkezi