Emirhan Akçakoca ve beraberinde Özel Sporcular Atletizm Antrenörü Lokman Öksüz için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ’da eski otogarda karşılama töreni düzenlendi ve ardından konvoy oluşturuldu.  Konvoy Tekirdağ Eski Otogar Karşılama – Çiftlikönü - Cumhuriyet Meydanı - Hükümet Caddesi –Tekira - Pazar Yolu-Sahil- İstanbul Yönü-Eski Otogar istikametinde ilerledi. 
Yol kenarındaki vatandaşlar Akçakoca ve Öksüz’e sevgi gösterilerinde bulundu.
33 ülkeden yarışmacının katıldığı Antalya’da düzenlenen Tirsome Oyunlarında uzun atlama dalında 4.27’lik derecesi ile dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olan Emirhan Akçakoca’ya özel karşılama düzenlendi. Karşılama töreninde Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Emirhan Akçakoca’ya çiçek takdim etti.  
Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
‘’Öncelikle çok heyecanlıyız, çok mutlu olduk. Emirhan ve hocasını bugün burada hep beraber Tekirdağlı hemşehrilerimizle beraber karşılıyoruz. İnşallah güzel bir konvoy yapacağız, biz gurur duyuyoruz. Tekirdağ’ımızın ismini ve Türkiye Cumhuriyetimizin ismini Emirhan duyurmaya devam ediyor. İstiklal Marşı’mızı ezberletmeye, al bayrağımızı göndere çekmeye devam ediyor. Emirhan’ın başarısında özellikle emeği geçen başta annesi ve babası, yıllarca beraber çalıştığı antrenörü değerli hocamızı canı gönülden tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Kulübümüzün sporcusu Emirhan’la gurur duyuyoruz, duymaya da devam edeceğiz’’ Dedi. 

SÖZÜMÜ TUTTUM
Uzun atlama dalında dünya rekoru kıran özel sporcu Emirhan Akçakoca ise şu ifadeleri kullandı: ‘’Yarışmamız çok zordu, ama biz başardık. Biz buraya gelmeden önce hatta söz vermiştim 10 tane madalya toplayacağıma. Bunu yaptım, başardım. Şimdi öteki yarışa daha hevesli gideceğim. Öteki yarışta da başaracağıma inanıyorum sözümüzde duracağıma ve hocamın yüzünü kara çıkarmayacağıma söz veriyorum.’’ 

Trakyagazetesi Akçakoca’ya Coşkulu Karşılama4

SPORA BAŞLAMADAN ÖNCE  3 ÖNEMLİ ÖNERİ! SPORA BAŞLAMADAN ÖNCE  3 ÖNEMLİ ÖNERİ!

Trakyagazetesi Akçakoca’ya Coşkulu Karşılama3

Trakyagazetesi Akçakoca’ya Coşkulu Karşılama2

Kaynak: İlkay Danacılar