Çerkezköy’de yaptığı başarılı çalışmalarla dikkati çeken Vahap Akay’ın ismi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkıyor
Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugüne kadar 351 belediye başkan adayı açıklandı. Bugün yapılacak Parti Meclisi’yle (PM) yaklaşık 150 aday daha belirlenmiş olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için üç isim öne çıkıyordu. Bunlardan biri Vahap Akay, diğeri Candan Yüceer, diğeri ise mevcut başkan Kadir Albayrak. Vahap Akay, iki dönemdir Çerkezköy’de gerek alt yapı, gerek üst yapı gerekse sosyal belediyecilik ve eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkati çekiyor.

CHP’de parti tüzüğü gereği, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adaylar, PM onayı ile belirleniyor.
Bugüne kadar düzenlenen PM toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı.

CHP’de yeni PM toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak. Bu toplantı sonrasında da  yaklaşık 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanacağı öğrenildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için üç isim öne çıkıyordu. Bunlardan biri Vahap Akay, diğeri Candan Yüceer, diğeri ise mevcut başkan Kadir Albayrak. 
Vahap Akay, iki dönemdir Çerkezköy’de gerek alt yapı, gerek üst yapı gerekse sosyal belediyecilik ve eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkati çekiyor. Akay’ın ismi bu özelliklerinden dolayı diğer adaylara göre öne çıkıyor. Kadir Albayrak gerek yaşı gerekse yetersiz kaldığı çalışmalarıyla adaylık için çok fazla dillendirilmiyor. Candan Yüceer’in ismi de son zamanlarda çok fazla gündeme getirilmiyor.

Avukatların onur gecesi Avukatların onur gecesi

 CHP’nin, Tekirdağ’ın başkan adayını en geç iki hafta içinde belirlemesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi