Yardım Sevenler Derneğinin 96’ncı, Tekirdağ Şubesi’nin 40’ıncı yılı dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, çelenk sunumu ile devam etti. 
Sonrasında Yardım Sevenler Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Neslihan Gürcanlar bir konuşma gerçekleştirdi. Gürcanlar konuşmasında Atatürk öncülüğünde kurulan derneğin, geçmişten günümüze süregelen hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Dernekte emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Gürcanlar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Saygıdeğer yardım seven dostlar; Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin 96’ncı, Tekirdağ Şubemizin 40. yılını kutluyoruz. 1928 yılında kurulan derneğimiz, Atatürk’ün önerileri doğrultusunda; kurulduğu ilk günden beri, yüce Türk halkının güven ve desteğini alarak kendi imkanlarını yaratmış, doğru hedef kitlelere, doğru hizmetleri, doğru yer ve doğru zamanda ulaştırarak çalışmalarının devamlılığını sağlamayı başarmıştır. Derneğimiz kuruluşundan bugüne kadar eğitime hizmet çalışmalarına büyük önem vermiş, yatırımlarını da insani eğitime yapmıştır. Ayrıca yüzlerce aileye gıda, giyecek, sağlık ve nakit yardımı yapmıştır. Her yıl olduğu gibi Atatürk bursu olarak 75 üniversite öğrencisinin hesabına her ay 400 TL destek yatırılmıştır.”

00Ed6F4D 1Bac 4A57 Bd97 68F5A0A931A3

ÜLKEMİZE HİZMET EDİYORUZ

Gürcanlar, şunları kaydetti:

“Genel merkezimiz, şubelerimiz, hayırsever dostlarımız ile el ele, gönül gönüle vererek ülkemize armağan ettiğimiz okullar, huzurevleri, öğrenci yurtları, sağlık ocakları, kan merkezleri, acil sağlık istasyonları ve eğitim bursları ile ülkesine hizmet etmeye devam etmektedir.
Bu hizmetleri yaparken bizlere desteklerini esirgemeyen vilayetimize, yerel yönetimlerimize, her daim yanımızda olan iş adamlarımıza, tüm gönlünü, emeğini, ömrünü veren dernek arkadaşlarıma, yardım seven dostlarımıza, halkımıza ,bizi duyuran yerel basınımıza sonsuz teşekkür ederiz.
Sözlerime son verirken yurdumuzun kurtarıcısı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimize, derneğimizin kurucu büyüklerine, genel başkanımız Sayın Birsen Eldem’e ve derneğimizde emeği geçen tüm kaybettiklerimize tanrıdan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Şahsım ve yönetim kurulum adına saygı ve sevgilerimizle…”

Metiner'den esnaf kredisi faizlerinin değişmesine tepki: Metiner'den esnaf kredisi faizlerinin değişmesine tepki:

Gürcanlar’ın konuşmasından sonra, 40 sene önce derneğin Tekirdağ şubesinin kuruluşunda Tekirdağ Valiliği tarafından görevlendirilen Türkiye Yardım Sevenler Derneği Tekirdağ Şubesi Dernek Kurucu Başkanı Nursen Erken, dernekte emeği geçen herkese teşekkür ederek kısa bir konuşma gerçekleştirdi.
Programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak ile dernek üyeleri katıldı. 

Valilik önündeki program, fotoğraf çekimi ile sona erdi. Dernek üyeleri daha sonra Zübeyde Hanım Parkı’ndaki Zübeyde Hanım Anıtı’nı ziyaret ettiler.

2996E459 7A2C 4889 9571 03F6Fa7F9024

A90C67Ad Dacf 4E67 A79F 687Fb14244B9

E3A597E8 0B8D 484F 8103 B6Cb58Efd2Ef

F859025E 1D6E 4Ac1 Ac5B 3091F348F79D

Kaynak: Özge Ebecek