Gelincikler fotoğrafları renklendiriyor Gelincikler fotoğrafları renklendiriyor

CHP’den aday adaylığını açıklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Boynunda Tekirdağspor atkısıyla açıklamalarda bulunan Akay,  gelen sorular üzerine yaptığı açıklamada, göreve gelmesi durumunda tüm ilçelere eşit mesafede olacağını ve aynı hizmeti götürmeye çalışacağını söyledi. 
Partisinin 4-5 Kasım’da gerçekleştirdiği kurultayda kendisinin de delege olarak tercihini yaptığını belirten Akay,  ‘’Tercihlerimiz 4 Kasım akşamı Sayın Yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’in galibiyetiyle sonuçlandı ve o kurultay sonucu o gün orada bitti’’ dedi. 
Akay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekler üzerinden hareket eden ve yol alan  bir parti olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
‘’Cumhuriyet Halk Partisi gerçekler üzerinden yol alan, gerçeklere göre karar veren bir parti. Kurultay reflekslerine göre hareket ediyor olunsaydı bugün oraya , buraya oy verdiğini söyleyenler bugün herhalde siyaset yapamaz olurdu. Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir parti değil. Adaylık süreçlerinde ortaya konan 2 ya da 3 argüman var. Bir tanesi saha çalışması.  Tekirdağ’ın 11 ilçesinde bir saha çalışması yapılacak ve hangi adayla daha çok oy alınacaksa bu tercih ortaya konacak. 2014 yılında Çerkezköy'de ön seçim, bugünkü adıyla temayül yoklamasıyla göreve gelmiş birisiyim. 2014 yılında kendimden örnek de vermiş olayım. Buradan bakarsak mesela ben muhalif tarafta kalmıştım. Genel merkezle yan yana durmayan bir siyaset ortaya koymama rağmen Cumhuriyet Halk Partisi beni aday yaptı. 2019 yılı geldi. Ben yine denk getiremedim. Yine diğer tarafta kaldım. Cumhuriyet Halk Partisi yine beni aday gösterdi ve yine kazandık. Dolayısıyla bugün burada samimi bir ortam var. Allah’ın bildiğini kullan saklayacak halimiz de yok. O süreçler içerisinde ben yine dışarıda kaldım. Dolayısıyla bunlar Cumhuriyet Halk Partisi için önemli meseleler değil. Gerçeğe bakmakla yükümlü, gerçek üzerinden hareket etmek zorunda olan bir seçim atmosferinin içerisinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yanlış ya da eksik bir kararla ortaya çıkmayacağına dair zerre şüphem yok. Böyle bir şüphem olsaydı ben bugün burada olmazdım. Dolayısıyla ben 2014 ve 2019’da da ön seçim istemişim.  2024 yılında da ön seçim istiyorum.’’
Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için artık CHP Genel Merkezi’nin kararının beklendiğini söyledi. Akay, yerel seçimlerde aday olması durumunda diğer 11 ilçe belediyesi için de çalışacağını  ve hedefinin 12-0 olduğunu ifade etti. Çerkezköy’de 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını, rakamları bildiğini, seçim sürecini iyi gözlemlediğini belirterek, ‘’Hem  Çerkezköy’ü hem de Kapaklı’yı kazanacağız. Elimizde olmayan belediyeleri de kazanacağız. Bizde olan belediyelerdeki oy oranlarımızı da artıracağız’’ dedi.

Kaynak: Özge Ebecek