2023-2024 sezonu Tekirdağ 1. Amatör Play-Off Ligi’nde 5. hafta maçları 3 Mart Pazar günü oynandı.

Daha önce Süper Amatör Küme’ye çıkmayı garantileyen Çorlu Belediye Futbol Kulübü’nün ardından Süper Amatör’e yükselen 2 takım belli oldu. 

Oynadığı 4 maçta 8 puan toplayıp zirvede buluanan ve Süper Amatör Küme’ye çıkmayı garantileyen Çorlu Belediye Futbol Kulübü, 7 puanla 2. basamakta yer alan Pınarça Spor Kulübü’nü konuk etti. Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda oynanan mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı ve Malkara 14 Kasımspor’un ardından Süper Amatör Küme’ye yükselen 2 takım oldular. Çorlu Belediye Futbol Kulübü 9 puanla 2. basamkta ligi bitirirken, Pınarça Spor Kulübü 8 puanla 3. basamakta yer aldı.

7 puanla 3. basamakta yer alan Malkara 14 Kasımspor ise 4 puanla 5. basamakta yer alan Ergene Misinlispor ile kozlarını 13 Kasım Sahası’nda paylaştı. Malkara 14 Kasımspor mücadeleyi 2-0 kazanarak 10 puana ulaştı grubu şampiyon tamamladı.

Çıkma şansını son maça ve skorlara bırakan 4 puanlı 4. sıradaki Çorlu Rumelispor ise 2 puanla şansını yitiren ve 6. sırada yer alan Akçeşmespor’a konuk oldu. Ulaş Sahası’nda oynanan müsabakayı Akçeşmespor 5-0 kazandı ve Rumeli’nin az olan ümitlerini sona erdirdi.

Tekirdağ 1. Amatör Play-Off Ligi 5. Hafta Sonuçları

Yolunuz açık, kupanız bol olsun Yolunuz açık, kupanız bol olsun

Akçeşmespor 5-0 Çorlu Rumelispor
Malkara 14 Kasımspor 2-0 Ergene Misinlispor
Çorlu Belediye Futbol Kulübü 2-2 Pınarça Spor Kulübü

Kaynak: İlkay Danacılar