Okullararası voleybol müsabakaları başladı Okullararası voleybol müsabakaları başladı

MALKARA VE AKÇEŞME HATA YAPMADI
A Grubu’nda lider Malkara 14 Kasımspor, son maçlarda iyi performans ortaya koyan Kazanderespor ile kozlarını Karadeniz 1 Nolu Saha’da paylaştı. Maça iyi başlayan ve öne geçen ekip Kazanderespor olsa da Malkara 14 Kasımspor mücadeleyi 4-1 kazanmayı başardı. Malkara 14 Kasımspor bu sonuçla 25 puana ulaşarak zirvede kalmaya devam etti. Kazanderespor ise 14 puanla 4. sırada yer aldı. 
Aynı puanda zirveyi paylaşan Akçeşmespor ise Hayrabolu Sahası’nda Çerkezmüsellim Spor Kulübü ile karşılaştı. Akçeşmespor zorlu geçmesi beklenen maçı 5-1 kazanarak zirve ortağı kalmayı bildi. Çerkezmüsellim Spor Kulübü ise 10 puanda kalarak 6. basamakta yer aldı.
Eriklice Zeytinspor ise düşme hattında bulunan Büyük Çınarlıspor ile Karadeniz 1 Nolu Saha’da kozlarını paylaştı. Eriklice Zeytinspor çekişmeli geçen maçı 1-0 kazanarak 3 puanın sahibi olmayı başardı. Eriklice Zeytinspor 19 puanla 3. sıraya yerleşirken, Büyük Çınarlıspor bu mağlubiyetle 4 puanla son sırada (8) kaldı.
Grubun son maçında Tekirdağ Adaletspor, Karadeniz 2 Nolu Saha’da Karacakılavuzspor’a konuk oldu. Büyük mücadeleye sahne olan maçı Karacakılavuzspor 2-1 kazanarak alt sıralardan uzaklaşma adına önemli bir galibiyet aldı. Karacakılavuzspor bu sonuçla 12 puana ulaşarak 5. sıraya yükselirken, Tekirdağ Adaletspor bu mağlubiyetle 5 puanda kalarak 7. sırada yer aldı. 
ÇORLU KÜLTÜR 4 PUANLIK FARKI KORUDU
B Grubu’nda lider Çorlu Kültürspor, orta sıralarda bulunan Ergene Spor Kulübü ile 13 Kasım Sahası’nda karşılaştı. Çorlu Kültürspor sert geçen maçı 5-0 kazanarak 28 puanla zirvedeki yerini korudu. Ergene Spor Kulübü ise 11 puanda kalarak 6. basamakta yer aldı.
Liderin takipçisi Çorlu Rumelispor Karadeniz 2 Nolu Saha’da Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor ile karşılaştı. Çorlu Rumelispor rakibine acımadı ve maçı 7-2 galip tamamladı. Çorlu Rumelispor bu sonuçla 24 puanla zirve takibini sürdürürken Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor ise 10 puanda kalarak 7. sırada yer aldı. 
Zirveden uzaklaşmak istemeyen Ergene Kırkgöz Spor Kulübü Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadyumu’nda Muratlı 1935 Spor’u konuk etti. Ergene Kırkgöz Spor Kulübü rakibini adeta bozguna uğrattı ve mücadeleyi 8-0 kazanarak zirve inadını sürdürdü. Ergene Kırkgöz Spor Kulübü bu galibiyetle 22 puana ulaşarak 3. sırada yer alırken, Muratlı 1935 Spor ise 1 puanla son sırada (9) yer aldı.
Haftanın çekişmeli maçı ise Çorlu Belediye Futbol Kulübü ile Ferhadanlıspor arasında Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda oynandı. Çorlu Belediye Futbol Kulübü mücadeleyi 2-1 kazanarak puanını 21 yaptı ve 4. basamakta yer aldı. Ferhadanlıspor ise 15 puanda kalarak 5. basamakta yer aldı.
Grupta 7 puanla 8. sırada yer alan Vakıflar Güvenspor ise haftayı BAY geçti. 
MİSİNLİ ADIM ADIM ZAFERE
C Grubu’nda lider Ergene Misinlispor Kapaklı Sahası’nda Kapaklı Kartalspor’a konuk oldu. Mücadeleyi Ergene Misinlispor 5-0 kazanarak 26 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Kapaklı Kartalspor ise 7 puanda kalarak 6. sırada yer aldı. 
Zirve takipçisi Karaağaçspor grupta son sırada yer alan Ahimehmet Gençlikspor ile Ergene Sahası’nda karşılaştı. Karaağaçspor rakibini paramparça ederek 9-2 galip geldi. Karaağaçspor 22 puanla 2. sıradaki yerini korurken, Ahimehmet Gençlikspor ise puansız olarak 8. sırada yer aldı.           
Bir diğer zirve takipçisi Pınarça Spor Kulübü, orta sıralarda bulunan Kızılpınar Uzayspor ile Kapaklı Sahası’nda kozlarını paylaştı. Pınarça Spor Kulübü maçı 7-0 kazanarak 22 puanla 3. sırada yer alırken, Kızılpınar Uzayspor 13 puanla 5. sırada kaldı. 
Grubun son maçında Ergene Gençlerbirliğispor ile Sağlıkspor Ulaş Sahası’nda karşılaştı. Sağlıkspor maçı 3-1 kazanarak 17 puana ulaştı ve 4. basamağa yerleşti. Ergene Gençlerbirliğispor ise 6 puanda kalarak 7. basamakta kaldı.

Kaynak: İlkay Danacılar