Tekirdağ U13 Ligi’nde 5. hafta heyecanı Tekirdağ U13 Ligi’nde 5. hafta heyecanı

2023-2024 sezonu Tekirdağ 1. Amatör Futbol Ligi’nde heyecan fırtınası devam etti
A GRUBU’NDA LİDERLER HATA YAPMADI
A Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Malkara 14 Kasımspor Karadeniz 2 Nolu Saha’da Çerkezmüsellim Spor Kulübü’nü ağırladı. Mücadeleyi Malkara 14 Kasımspor 4-0 kazanarak 22 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Çerkezmüsellim Spor Kulübü ise 10 puanda kalarak 5. sırada yer aldı.     
Şampiyonluk mücadelesi veren bir başka ekip olan Akçeşmespor ise Tekirdağ Adaletspor ile kozlarını 13 Kasım Sahası’nda paylaştı. Mücadeleye iyi başlayan Tekirdağ Adaletspor olsa da Akçeşmespor doğru oyunla maçı 4-1 kazanmayı bildi. Akçeşmespor bu sonuçla puanını 22 yaptı ve averajla 2. basamakta yer aldı. Tekirdağ Adaletspor ise 5 puanda kalarak 7. basamakta yer aldı.
Son haftalarda puan kaybı yaşayan Eriklice Zeytinspor ise Şarköy Sahası’ndaki hava muhalefeti nedeniyle 13 Kasım Sahası’nda Kazanderespor ile karşılaştı. Mücadele başladığı gibi golsüz berabere tamamlandı. Eriklice Zeytinspor 16 puana ulaşarak 3. sırada yer alırken, Kazanderespor 14 puanla 4. sırada yer aldı.          
Grupta alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Büyük Çınarlıspor ise Karadeniz 1 Nolu Saha’da Karacakılavuzspor ile kozlarını paylaştı. Karacakılavuzspor maça golle başlarken mücadelede Büyük Çınarlıspor penaltı atışından yararlanamadı. Müsabakayı Karacakılavuzspor 3-1 kazanarak grupta kalma adına önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Karacakılavuzspor 9 puana ulaştı ve 6. sırada yer aldı. Büyük Çınarlıspor 4 puanla 8. sırada yer aldı.
1. Amatör A Grubu 9. Hafta maç sonuçları
Malkara 14 Kasımspor 4–0 Çerkezmüsellim Spor Kulübü
Eriklice Zeytinspor 0–0 Kazanderespor
Akçeşmespor 4–1 Tekirdağ Adaletspor 
Büyük Çınarlıspor 1–3 Karacakılavuzspor 
B GRUBU’NDA MURATLI 1935 SPOR 7 KİŞİ GELİNCE ÇORLU KÜLTÜR HÜKMEN KAZANDI
B Grubu’nda lider Çorlu Kültürspor, Karadeniz 1 Nolu Saha’da Muratlı 1935 Spor ile karşılaştı. Muratlı 1935 Spor karşılaşma öncesi 7 kişiyle müsabakaya gelince Çorlu Kültürspor maçı hükmen 3-0 kazandı. Çorlu Kültürspor 25 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Muratlı 1935 Spor ise 1 puanla son basamakta (9) yer aldı.
Liderin takipçisi Çorlu Rumelispor ise Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda Vakıflar Güvenspor’u konuk etti. Mücadeleyi Çorlu Rumelispor 3-1 kazanarak puanını 21’e yükseltti ve 2. sırada yer aldı. Vakıflar Güvenspor ise 7 puanla 8. sırada yer aldı. 
Üst sıralara tutunma mücadelesi veren Ergene Kırkgöz Spor Kulübü ise Ferhadanlıspor’a konuk oldu. Karadeniz 2 Nolu Saha’da oynanan maçı Ferhadanlıspor 2-1 kazanarak rakibine çelme takmayı başardı. Ferhadanlıspor bu galibiyetle puanını 15’e çıkararak 5. basamakta yer aldı. Ergene Kırkgöz Spor Kulübü ise 19 puanla 3. basamakta yer aldı. 
Bir diğer maçta Ergene Spor Kulübü Ulaş Sahası’nda Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor’u ağırladı. Ergene Spor Kulübü maçı 2-0 galip tamamladı. Ergene Spor Kulübü puanını 11 yaparak 6. sırada yer aldı. Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor ise 10 puanda kalarak 7. sırada yer aldı.      
Grupta 18 puanla 4. sırada yer alan Çorlu Belediye Futbol Kulübü ise haftayı BAY geçti.
1. Amatör B Grubu 11. Hafta maç sonuçları
Çorlu Rumelispor – Vakıflar Güvenspor
Ferhadanlıspor 2–1 Ergene Kırkgöz Spor Kulübü
Ergene Spor Kulübü 2–0 Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor  
Muratlı 1935 Spor 0–3 Çorlu Kültürspor 
Çorlu Belediye Futbol Kulübü – BAY  
 SAĞLIKSPOR- KARAAĞAÇSPOR MAÇI YARIDA KALDI  
C Grubu’nda lider Ergene Misinlispor Ulaş Sahası’nda Pınarça Spor Kulübü ile karşılaştı. Mücadeleyi Ergene Misinlispor 2-0 kazanarak liderliğini sürdürdü. Ergene Misinlispor 23 puana ulaşırken, Pınarça Spor Kulübü 19 puanda kalarak 3. sırada yer aldı.
Kızılpınar Uzayspor ise Ergene Gençlerbirliği Spor’u konuk etti. Çerkezköy Bld. 100. Yıl Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Kızılpınar Uzayspor 5-1 kazandı. Kızılpınar Uzayspor 13 puana ulaşarak 5. sırada yer aldı. Ergene Gençlerbirliğispor ise 6 puanla 7. sırada yer aldı. 
Grupta alt sıraları ilgilendiren maçta Kapaklı Kartalspor, Kapaklı Sahası’nda Ahimehmet Gençlik Spor’u ağırladı. Kapaklı Kartalspor maçı 3-2 kazanarak 7 puana ulaştı ve 6. basamakta yer aldı. Ahimehmet Gençlikspor ise 0 puanla 8. basamakta yer aldı.
Grubun önemli maçında Karaağaçspor ise Ergene Sahası’nda Sağlıkspor’a konuk oldu. Mücadele 2-2 devam ederken oyuncuların hakeme saldırması sonucu maç yarıda kaldı.
1. Amatör C Grubu 9. Hafta maç sonuçları
Kızılpınar Uzayspor 5–1 Ergene Gençlerbirliğispor
Ergene Misinlispor 2–0 Pınarça Spor Kulübü
Kapaklı Kartalspor 3–2 Ahimehmet Gençlikspor
Sağlıkspor – Karaağaçspor (yarıda kaldı)

Kaynak: İlkay Danacılar